A meggyilkolt színész Brüsszelben élő unokája és annak édesanyja a napokban érkezett Magyarországra. A Blikknek meséltek arról, hogy milyen volt a találkozásuk, az özvegy Humenyánszky Jolánnal.

A 17 éves unoka a lapnak azt mondta, hogy újra és újra feltépődnek a sebei a sok, nagypapájáról szóló hír miatt, amik elárasztották a tragédia után a médiát. Szerinte békén kellett volna hagyni a nagymamáját, hogy csendben gyászolhasson és feldolgozhassa a történteket.
Sok kedves emléket őrzök papáról. Például, amikor Győrben laktak és sokszor mentünk vonattal, a két-három órás úton mindig volt nála könyv, ott tanítgatott olvasni. Nagyon hiányzik. – mondta a fiú a lapnak, majd elmesélte, hogy

nagyapja halála előtt azt tervezték, hogy elmennek a badacsonyi telekre és kirándulnak egyet a környéken.
Anya és fia szombaton érkezett haza az özvegyhez, de a találkozás nem úgy alakult, ahogy arra számítottak. Azt mondták, alig tudtak beszélni az asszonnyal, amikor megjelent a három „segítője", akik sértegették is őket.

Humenyánszky JolánFotó: Koncz Márton - Origo

A mama elmondta, hogy ismét megbíztak egy ingatlanost, hogy adja el a házat. Mint korábban, most is 40 millió forintért hirdetik, pedig korábban is megmondták neki, ennyiért nem kel el.

– mesélte szomorúan az unoka, majd azzal folytatta:
A mama úgy számol, a hitel és az adósságok kifizetése után maradó 16 millió forintból vesz egy lakást a fővárosban. Megdöbbent, amikor mondtuk neki, hogy ennyiért Budapesten nem kap ingatlant. Nem tudom, ki hitette el vele, hogy ez neki sikerülhet.Egy ingatlanszakértő azt mondta a lapnak, hogy a rossz állapotban lévő ház alig ér valamit, le kéne bontani, ezért

a telket nagyjából 25 millió forintért vehetik majd meg, de még ebből az árból is alkudhatnak a bontási költségek miatt.

Sajnos sok olyan rémhírt lehet hallani, hogy miután eladják otthonukat, az idősek pénze illetéktelen kezekbe kerül vagy az új ingatlan kerül más nevére. Nem szeretnénk, hogy Joli nénivel is ez történjen.– mondta az özvegy volt menye, aki nagyon aggódik, hogy végül pénz és lakás nélkül marad Humenyánszky Jolán.
Szerettünk volna több opciót is átbeszélni, hogy oldódhatna meg a sorsa vagy miben tudnánk segíteni, de a segítők félbeszakították a beszélgetésünket..."

- tette hozzá.

Humenyánszky Jolán és egy segítőjeFotó: Koncz Márton - Origo

A lap felkeresett az ügyben független ügyvédet is, aki azt mondta, hogy ha a hozzátartozók úgy érzik, hogy az asszony belátási képessége korlátozott vagy korlátozható, akkor gondnokság alá helyezési pert indíthatnak.„Ekkor a gondnok jóváhagyása nélkül nem tehet jogi nyilatkozatot az érintett fél, saját döntési jogköre korlátozódik. Amennyiben ezt elindítják a rokonok, amíg ennek nincs eredménye, addig mondjuk egy ingatlan- vagy ingó adásvétel esetében, hitelfelvételkor, szerződéskötéskor a potenciális szerződő felet tájékoztatni kell" – magyarázta dr. Szilágyi Roland.

Szilágyi István temetése a Kozma utcai Új Köztemetőben 2020.05.22-én.Forrás: Koncz Marton/Koncz Marton

A megalapozott gyanú szerint Szilágyi Istvánt május 3-án

támadta meg a fia kézzel és egy kalapáccsal az otthonában.Brutális kegyetlenséggel verte agyon a saját apját édesanyja szeme láttára, aki ettől sokkot kapott, és kirohant a közeli kisboltba, hogy segítséget kérjen. A 49 éves férfi először mindent tagadott, majd önvédelemre hivatkozott, letartóztatták, és az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe vitték, ahonnan július 29-én átvitték a börtönbe.