Egy 41 éves osztrák férfi ellen adtak ki nemzetközi körözést a rendőrök, mert tegnap éjjel részegen vezetett, elmenekült az igazoltatás elől, majd elütött egy rendőrt. Az osztrák rendőrök hajnalban elfogták és a Schattendorfi Rendőrőrsre vitték.

Augusztus 17-én 21 óra 30 perc körül a soproni Móricz Zsigmond utcában leintettek a rendőrök egy osztrák rendszámú Audi A6-ost, hogy igazoltassák. Miután ellenőrizték az osztrák jogosítványát,  felmerült bennük a gyanú, hogy a járművet vezető férfi ivott. Megszondáztatták, ami igazolta a gyanút. Amikor azt mondták neki, hogy be kell mennie velük a kapitányságra, a férfi nagy gázzal elhajtott a helyszínről.

Autós üldözés alakult ki. Több rendőrautó eredt a részeg osztrák nyomába. A férfi úgy próbált egérutat nyerni, hogy nekiment a rendőrök autóinak. Végül sikerült lassításra kényszeríteni és a Csengery-Csatkai utcák kereszteződésében megállítani.

Ausztriáig menekült a részeg osztrák sofőr, akit hajnalban fogtak elForrás: Police.hu

 Amikor az egyik rendőr kiszállt, hogy intézkedjen,

a férfi először rükvercbe kapcsolt, majd hirtelen, nagy sebességgel a vele szemből érkező rendőr felé indult, és elütötte.

Az áldozatot kórházba vitték. Eközben társa rálőtt az Audi kerekére. A sofőrnek ismét sikerült elmenekülnie, ezért nemzetközi körözést adtak ki ellene. A magyar rendőröktől kapott információk alapján osztrák kollégáik ma hajnalban, augusztus 18-án 0 óra 55 perckor fogták el a részeg férfit, akit már bevittek a Schattendorfi Rendőrőrsre.