A Balassagyarmati Járási Ügyészség csalás miatt emelt vádat az ellen a 42 éves, Nógrád megyei nő ellen, aki 2017 nyarán megszerezte az egyik barátnője iratait, és azokkal telefont rendelt. Egy év alatt több, mint 170 ezer forintnyi tartozást halmozott fel a szolgáltatónál, amelyet a barátnőjén próbáltak behajtani.

A nő 2017 nyarán elkérte barátnője személyi igazolványát, lakcímkártyáját és adókártyáját azzal az ürüggyel, hogy egy álláslehetőséggel kapcsolatos pályázat megírásához fogja felhasználni őket.

Valójában egy mobiltelefont rendelt magának az interneten a barátnője nevére.

A saját címét adta meg kiszállítási címnek, ahol a megrendelt telefont 2017. augusztus 4-én átvette, az átvételt igazoló kiszállítási bizonylatra viszont már a barátnője nevét írta alá.

A telefont egy évig használta, aztán ellopták tőle. Addigra a telefonszolgáltatónak már 171.384 forintnyi kárt okozott, amit a cég a barátnőjén próbált behajtani - írja az Ügyészség oldala.

A kép illusztrációFotó: Tuba Zoltán [origo]

A nő ellen csalás miatt emeltek vádat, és mivel büntetett előéletű, a 171.384 Ft elkobzása mellett elzárás és közmunka kiszabását is javasolta ellene az ügyészség.