Mácsai Pál is elmondta az Origónak, mit gondol Gyurcsány Ferenc fenyegetőzéséről

HBO, Terápia, Mácsai Pál
Vágólapra másolva!
Elhatárolódott Mácsai Pál, az Örkény Színház igazgatója Gyurcsány Ferenc azon kijelentésétől, hogy földönfutóvá teszi Vidnyánszky Attilát, a Nemzeti Színház főigazgatóját,  a Színház- és Filmművészeti Egyetem kuratóriumának elnökét. 
Vágólapra másolva!

Még a radikális baloldaltól is szokatlan, a kommunista diktatúra időszakát felidéző módon fenyegette meg a bukott miniszterelnök, a baloldal vezetője, Gyurcsány Ferenc az egyik legnagyobb magyar művészt, a Kossuth- és Mejerhold-díjas Vidnyánszky Attilát, a Nemzeti Színház igazgatóját. Azt írta a Facebookon: földönfutóvá teszi, minden értelemben.

A volt miniszterelnök kijelentésével kapcsolatban megkerestük Mácsai Pált, az Örkény Színház igazgatóját is. A következő válaszokat adta:

Mit gondol a volt kormányfő kijelentéséről?

Rossz.

Helye van-e a közéletben annak a személynek, aki így beszél egy színházi vezetőről?

A közélet indulatvezérelt, romlott hangneme minden oldalon általános és egyként taszító. Az én ízlésem szerint sokaknak nem lenne helye a közéletben.

Elhatárolódik-e a volt kormányfő kijelentésétől?

El. Senki ne legyen földönfutó azért, mert mást gondol a világról, ahogy senki ne legyen fenyegetve, verbálisan vagy tettleg megalázva azért, mert mást gondol a világról.

Mácsai Pál elhatárolódott Gyurcsány szavaitól Fotó: Mudra László - Origo

Mint arról korábban beszámoltunk, érdemben nem reagáltak az általunk megkérdezett baloldali színészek, rendezők Gyurcsány Ferenc Vidnyánszky Attila elleni durva fenyegetőzésére. Egyedül Schilling Árpád mondta azt, hogy elítéli Gyurcsány szavait, de ő is enyhíteni, relativizálni próbálta azt, hogy a bukott miniszterelnök vagyonelkobzással fenyegette meg a Nemzeti Színház főigazgatóját, a Színház- és Filmművészeti Egyetem kuratóriumának elnökét. A többiek kibúvókat kerestek a válasz alól, vagy egyáltalán nem is válaszoltak.