Két rendőrkutya is részt vett abban az összehangolt akcióban, amit egy szobi fesztiválon hajtottak végre a múlt héten a rendőrök. Nem volt eredménytelen a rajtütés, 15 embert bilincseltek meg. 

A váci rendőrök a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, valamint a Katasztrófavédelem munkatársaival együtt  augusztus 14-e és 17-e között többször is megjelentek egy helyi rendezvényen. A szervezett fellépésnek a bűncselekmények megelőzése, a szubjektív közbiztonság érzet növelése, valamint szükség esetén a gyors és szakszerű beavatkozás volt a célja - írták a rendőrség oldalán.

Forrás: Police.hu

A négynapos szabadtéri buli nem telt el eredménytelenül. A rendőrök összesen 15 embert vittek be a kapitányságra, köztük négy külföldi is volt, mindegyikőjüktől foglaltak le kábítószergyanús anyagot.

Forrás: Police.hu

Az akcióban két kábítószer-kereső kutya is segített.

Egy férfi táskájából igazoltatás közben kiszagolta a két narancssárga kábítószergyanús tablettát, amit a rendőrök lefoglaltak, a férfit pedig bevitték a kapitányságra. A szolgálati kutya szimata vezetett el egy sátorhoz is, amelyet a nyomozók átkutattak. A drognak látszó anyagokat lefoglalták, egy fiatal nőt pedig bevittek.

Forrás: Police.hu

Az összevont akcióban a zsaruk összesen négy férfit hallgattak ki gyanúsítottként,

mindegyikőjüktől fehér kristályos anyagot, valamint zöld növényi törmeléket foglaltak le.

A Váci Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya 14 eljárást indított kábítószer birtoklása gyanúja miatt, melyet a továbbiakban szakértők bevonásával vizsgálnak.