Babakocsis öngyilkosság: fia vigasztalja gyászoló édesapját

Hadak útja, babakocsi, öngyilkosság, helyszín, 2020.08.01.
Vágólapra másolva!
Fia vigasztalja azt a férfit, akinek a feleségére zuhant egy 42 éves öngyilkos Budapesten július utolsó napján. Bár a gyerek úgy tudja, hogy az anyja nagyon megsérült, de él és kóházban van. Apja gyanúsnak találja, hogy fia nem akar az anyjához bemenni. A gyászoló özvegy eszében természetfeletti dolgok járnak: halott felesége és a kisfia kommunikálnak egymásnak. A férjnek emellett intéznie kell a hivatalos és háztartásbéli dolgokat is.
Vágólapra másolva!

Július 31-én, pénteken délután egy 42 éves, budapesti férfi lépett a XI. kerületi Hadak útján álló egyik 15 emeletes ház tizennegyedik emeletén lévő nyitott teraszára.

Itt történt a tragédia Fotó: Polyák Attila - Origo

A nyomozók szerint egy szerszámosládát tartott a kezében, amit letett és fellépett rá.

Eközben egy kétgyerekes család négy tagja elindult a ház tizenkettedik emeletéről a földszint felé.

- mondta Gál Sándor, rendőr alezredes, a BRFK bűnügyi osztályának a vezetője a helyszínen.

Fotó: Polyák Attila - Origo

A teraszon álló férfi ugyanis pár másodperccel a becsapódás előtt úgy döntött, fellép a korlátra. Elrugaszkodott. Éppen akkor ért földet, amikor a többgyerekes, 41 éves asszony kilépett a ház bejárati ajtaján.

Az öngyilkos férfi a nőre zuhant.

Július 31-én, 17.34-perckor jelentették be a rendőrségen, hogy mi történt. A mentők sokáig küzdöttek mindkettejük életéért, de már nem tudták őket megmenteni. A házaspár három és fél éves gyerekének nem esett baja, a féléves, babakocsiban ülő viszont könnyebben megsérült a becsapódáskor. Őt a mentők kórházba vitték.

Mindkét gyerek látta az anyja halálát. Ami érdekes, hogy Márton, aki elmozdíthatatlan volt az anyukája mellől, nem keresi Erzsébetet.

rendőrségi helyszínelés Budapesten a XI. kerületi Hadak útján Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Lehet, hogy kegyes hazugságunk ellenére nagyon jól tudja, hogy mi történt. A tragédia óta úgy tudja a kisfiam, hogy az édesanyja nagyon csúnyán megsérült és kórházban van.

– mondta Gábor a Borsnak, akinek van még egy teóriája

Úgy gondolom, hogy Márton és Erzsébet kommunikálnak egymással. Olyan dolgok történnek, amelyeket nem tudok megmagyarázni. Érthetetlen számomra, hogy a kisfiam szokott engem vigasztalni, hogy ne sírjak, miközben nem mondogatja, hogy menjünk be a kórházba anyához.

– közölte a férfi, akinek most a háztatást is vezetnie kell.

virágok a babakocsis öngyilkosság helyszínén Fotó: Polyák Attila - Origo

Azt is elárulta, hogy gyedre készül, de előbb még sokmindent el kell intéznie. Az özvegyi nyugdíjat és az árvaellátást is.

Nem tudom, miért, de bennem nincs harag. Nem is értem, mit érzek, talán egy mély elkeseredettséget. Mire jutnék azzal, ha haragudnék vagy gyűlölnék? Semmire. Most ismertem fel, hogy mi ad erőt. Az agyamban egy érdekes funkció lépett működésbe. Van a jelen.

Ő van ott. Ennek köszönhetően sikerül halványítanom a borzalmakat. Jönnek elő a közös élmények. A nevetése, az utazások...

- mondta.

Fotó: Polyák Attila - Origo

Miközben a család arra készül, hogy Erzsébet hamvainak felét itthon, a másikat Erdélyben temetik el, a BRFK Életvédelmi osztályán gondatlanságból elkövetett emberölés miatt indult nyomozás az ügyben. Azt egyelőre nem tudni, hogy a férfi miért végzett magával, de elképzelhető, hogy szerelmi bánat miatt ugrott a halálba.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116 123 ingyenes lelki elsősegély-számot, vagy keresse fel a suicidprevencio.hu weboldalt!