Gyilkosságban való részvételben, vagyis bűnsegédként elkövetett emberöléssel gyanúsítják azt a férfit, akit az eltűnt Pintér Gyula ügyében fogtak el, aztán szabadlábra helyezték - írta meg a Bors

Pintér Gyulának nagy neve volt a szakmában. A világ több részéről jöttek hozzá a luxusautó-tulajdonosok, hogy munkát adjanak neki.

Gyulának a munkája a hivatása is volt. Én teljesen biztos vagyok benne, hogy nem egy elégedetlen ügyfél vagy egy elszámolási vita áll az eltűnése mögött. Biztos, hogy soha senkit nem csapott be, de félmunkát sem adott ki a kezéből"

mondta korábban a férfi egyik barátja.

A maglódi vállalkozó tavaly tavasszal, május 10-én a Hummerével indult el otthonról valahová, ahová magával vitte Répa nevű vizsláját is. A férfit azóta senki sem látta senki, az autóját viszont másnap egy ismeretlen visszavezette az otthonához, miközben a kutyáját Szlovákiában találták meg.

Pintér Gyula és Répa nevű kutyájaForrás: Facebook

Nem sokkal az eltűnése után őrizetbe vették az egyik helyi tanya tulajdonosát,

a kertjét pedig kutyákkal vizsgálták át.

A rendőrök személyi szabadság megsértésének minősítették át a férfi eltűnését, de a Bors legfrissebb információi szerint

már gyilkossági ügyként kezelik.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztályán megerősítették ezt az információt és hozzátették, hogy a szabadlábon védekező férfit gyanúsítottként hallgatták ki bűnsegédként elkövetett emberölés miatt. Pintér Gyula holtteste még nem került elő.