Ma vette át Tarlós István a Csepel Díszpolgári címet - jelentette be Németh Szilárd, aki korábban a kerület polgármestere is volt. A Fidesz-KDNP-s politikus megköszönte a korábbi főpolgármesternek a kerületért és az itt élőkért végzett munkáját. 

Július elején választották díszpolgárrá a korábbi főpolgármestert, Tarlós Istvánt, aki ma vehette át az elismerést. Az önkormányzat döntése azért esett többek között a korábbi városvezetőre, mert, mint írták: 

Tarlós István főpolgármesteri munkássága során mindvégig szívén viselte Csepel és a csepeliek ügyét: neki köszönhetően a főváros költségvetésében mindig jutott hely a csepeli fejlesztéseknek és beruházásoknak. 

Példaként emelték ki a kerület infrastruktúrájának eddigi legnagyobb beruházását, a Csepeli Gerincút I. szakaszát, ami a Főváros kiemelt projektje. Továbbá Tarlós István hathatós közbenjárásával régóta várt nagyszabású csatornafejlesztés is megvalósulhatott és több közterület komplex felújítására is sor került, mint például a Szent István téri pavilonsor vagy a Brenner János tér. 

Tarlós István a kitüntetést Csepel polgármesterétől, Borbély Lénárdtól vette át.Forrás: Facebook

Díszpolgári címet vehetett át Hantos Jenő esperes, református lelkipásztor is, akit szintén méltatott Németh Szilárd. Mint írta: 

Tisztelettel és szeretettel gratulálok, hálásan köszönöm Csepelért, az itt élőkért végzett áldozatos és hasznos munkájukat, hosszú életet és jó egészséget kívánok nekik!