A Momentum már az óvodákban bevezetné az LMBTQ-propagandát

Vágólapra másolva!
A radikális baloldali Momentum Mozgalom blogján megjelent az egyik LMBTQ-aktivistájuknak egy bejegyzése, amelyben amellett érvel, hogy a magyar óvodákban vezessék be a külföldről támogatott genderideológia alapú LMBTQ-mesék tanítását, az iskolákban pedig legyen érzékenyítés. Mindez kísértetiesen hasonlít Gyurcsányné 2009-es LMBTQ-propagandájára, amely kötelezővé tette volna a genderszemléletű oktatást már óvodás kortól.
Vágólapra másolva!

A momentumos LMTBQ-aktivista bejegyzésének a címe is provokatív, nevezetesen: „Már óvodában is megmenthettem volna én a királylányt".

Ezt követően a radikális baloldali aktivista a következő kérdést teszi fel:

Forrás: FACEBOOK/MOMENTUM MOZGALOM

Majd a hagyományos nemi szerepek ellen próbál lázítani, szentimentális stílusban, személyes, magánéleti jellegű példákkal alátámasztva érvrendszerét.

A Momentum tehát

már az óvodákban lerombolná az éppen csak kialakulóban lévő hagyományos nemi szerepeket,

hogy azokat a külföldről finanszírozott LMBTQ-mozgalom által hirdetett genderideológiával helyettesítse.

A momentumos aktivista később „hetero meséknek" titulálja a több száz éves múltra visszatekintető, hagyományos gyerekmeséket.

Hozzáteszi, hogy ezek a „hetero mesék" nem befolyásolták az ő nemi identitását vagy szexuális orientációját, ugyanakkor az általa „heteronormatívnak" minősített mesék hallgatása miatt „mindig kívülállónak és összezavarodottnak" érezte magát.

Szerinte ezeket a meséket heterók írták heteróknak, és ez baj.

LMBTQ-propagandaanyag Forrás: Shutterstock

A következő részben az érzékenyítés mellett érvel, kifejezve annak szükségességét, hogy legyenek a magyar oktatási rendszerben is elérhetőek a „nem hetero mesék", amelyekben vannak „LMBTQ+" szereplők is. Igaz kénytelen elismerni, hogy a magyar könyvpiacon vannak már genderideológia alapú meséskönyvek, de szerinte ezekhez nehéz hozzáférni.

Az iskolai érzékenyítés tekintetében is csak kevés konkrétumot fogalmaz meg, például ő kiemelné a szerinte nem heteroszexuális írók, költők életrajza kapcsán a nemi identitásukat vagy szexuális orientációjukat, továbbá az idegen nyelvekben megjelenő nemre utaló kifejezéseket (például she, he, they). Testnevelés órán pedig nem nemek alapján állapítaná meg a követelményrendszert, és vegyes csapatjátékokat vezetne be a fiú-lány elosztás helyett.

Az iromány stílusa kísértetiesen emlékeztet a döntően külföldi tulajdonban lévő, idegen érdekeket szolgáló lengyel ellenzéki médiában zajló LMBTQ-propagandára.

LMBTQ-tüntetés a budapesti Lengyel Nagykövetség épülete előtt, 2020. augusztusz 11-én. Forrás: Koncz Márton - Origo

Újítások nincsenek a Momentum blogjának bejegyzésében, így nagyon úgy tűnik, mintha

egységes koncepció alapján akarnák megtörni a külföldi adófizetők pénzéből kitartott radikális baloldali genderpropagandisták a közép-európai népeket, a nemzeti, a kulturális, a vallási és a nemi identitásuk felszámolási kísérlete által.

Ez utóbbi mozzanatnak lehetünk most a tanúi Magyarországon is. Valószínűleg az időzítés - augusztus 19. - az államalapítás előestéjének dátuma sem véletlen.

A Momentum Gyurcsányné LMBTQ-propagandáját folytatja

A külföldről finanszírozott lengyel és magyar LMBTQ-propaganda között csak egy lényeges különbséget lehet felfedezni, nevezetesen, hogy Magyarországon ez nem számít új dolognak, hanem a 2010 előtti baloldali kormányok propagandájának az egyenes folytatása.

A Gyurcsány-Bajnai kormányok alatt a magyarországi genderpropaganda vezéralakja Gyurcsányné volt.

Gyurcsányné felszólal az Országgyűlés plenáris ülésén, 2020. július 14-én. Forrás: MTI/Kovács Attila

Ahogy arról az Origo is beszámolt, éppen Gyurcsányné kezdeményezésére jött létre az UNIFEM-ért Magyar Nemzeti Bizottság Egyesület, amit társaival a 2010-es kormányváltást megelőzően alapított meg. Az UNIFEM elnöke is ő lett.

A szervezet sosem csinált titkot belőle, hogy legfőbb célja a genderideológia népszerűsítése Magyarországon:

az egyesület a United Nations Development Fund for Women (UNIFEM) 17 Nemzeti Bizottságának egyike. A világszervezet elsősorban a szemléletformálást tűzte ki célul, ezzel segítve a hazai, úgynevezett „gendertudatos gondolkodást".

A kezdeményezést olyan jól ismert baloldaliak támogatták, mint Junghaus Tímea (a Soros György-féle Open Society Institute képviseletében), Tóth Herta (CEU, Női Érdek Szövetség), Lamperth Mónika, volt baloldali belügyminiszter, valamint Göncz Kinga, korábbi MSZP-s külügyminiszter.

Fontos kiemelni, hogy a genderideológia magyarországi terjesztésében már ekkor megjelentek a külföldi pénzek, amit a 2010 előtt többségében külföldi tulajdonban lévő média is aktívan támogatott.

Az UNIFEM-ért Magyar Nemzeti Bizottság 2009 januárjában tartotta első, a nők és férfiak esélyegyenlőségén alapuló költségvetés (gender budgeting) külföldi tapasztalataival és magyarországi adaptációjának lehetőségeivel kapcsolatos konferenciáját. Az eseményt Gyurcsányné, mint az egyesület elnöke nyitotta meg.

A konferencián Erika Kvapilova, a Közép-Kelet Európai Régió pozsonyi központjának vezetője előadásában üdvözölte a magyarországi UNIFEM létrejöttét, és

kifejezte reményét, hogy Magyarország be tud kapcsolódni többek között az alkotmányok gender-tudatossá tételében.

2010 januárjában, a Bajnai-kormány idején pedig egy genderszemléletet propagáló kormányhatározat is született.

A Momentum mostani célkitűzéseihez hasonlóan Gyurcsányné propagandájának a konkrét foganatja az óvodai oktatás LMBTQ-szemléletűvé tétele volt.

Forrás: Shutterstock

A második Gyurcsány-kormány alatt született kormányrendelet kötelezővé tette volna a genderszemléletet az óvodákban.

A jogszabályban többek között

  • módosították a legkisebbek nevelésének országos alapprogramját;
  • arról rendelkeztek, hogy a foglalkozásokon az óvodapedagógusoknak kerülniük kellett volna a nemi sztereotípiák erősítését. Ez a gyakorlatban a teljes magyar népmesekincs mellőzését jelentette volna;
  • kimondta, hogy az óvodai nevelésben biztosítani kell a migránscsaládok gyermekeinek az önazonosság megőrzését, ápolását, erősítését;

A 2010-es kormányváltást követően a Fidesz-KDNP azonnal visszavonta a propagandacélokat szolgáló gender-rendeletet.

A Momentum azonban erős külföldi támogatással ezt most visszaállítaná.