Tovább tart a káosz a Jobbikban: lehet, hogy jelöltet sem tudnak állítani az időközi választáson

Vágólapra másolva!
Elképzelhető, hogy a Jobbik nem állíthat jelöltet a tiszaújvárosi időközi országgyűlési választáson, mivel a pártban továbbra sem jegyezték be Jakab Pétert elnöknek – tudta meg az Origo. A helyi választási bizottsághoz, úgy tudjuk, beadvány is érkezett az ügyben. Jól mutatja a Jobbikban uralkodó káoszt, hogy Jakabot hónapok óta nem sikerült bejegyeztetni elnöknek. A körzetben a Jobbik egy antiszemita politikusa a baloldali ellenzék közös jelöltje.
Vágólapra másolva!

Hivatalosan tényleg nem Jakab Péter a Jobbik elnöke – közölte néhány hete a HírTV. A Jobbik erre irányuló kérelmét a Fővárosi Törvényszék még nem jegyezte be. Korábban Sneider Tamás volt pártelnök beszélt arról, hogy a Jobbik nem kérte a pártelnöki lemondási nyilatkozatát, így papíron még mindig ő van bejegyezve a párt elnökének, csak már lejárt a mandátuma.

Az Origo úgy tudja, hogy az október 11-ére kiírt időközi országgyűlési választáson a Borsod 6-os számú körzetben

megtámadták a Jobbik mint jelölőszervezet nyilvántartásba vételét a helyi választási bizottságnál.

A nyilvántartásba vételi kérelem elleni indok, hogy a Jobbik továbbra sem jegyeztette be Jakab Pétert elnöknek, így jelöltet sem állíthatnak. Információink szerint a helyi választási bizottság napokon belül dönt a beadványról.

Bíró László lehet, hogy nem lehet saját pártja jelöltje? Forrás: MTI

Antiszemita jelöltet támogat a baloldal és a Jobbik

Mint arról korábban beszámoltunk, rasszista, antiszemita véleményeket is megfogalmazott közösségi oldalán Bíró László, a baloldali összefogás szerencsi időközi országgyűlési választáson induló képviselőjelöltje. A Jobbik politikusa a közösségi oldalán többek között Budapestet Judapestnek nevezte. Abban az esetben, ha a korábban említett beadványnak helyt ad a választási bizottság, akkor egy másik pártnak kell ajánlania Bíró Lászlót.

A Jakab Péter bejegyzése körüli huzavona jól mutatja, hogy mekkora káosz uralkodik a Jobbikban.

Meglepő, hogy a párt jogászai közel háromnegyed éve képtelenek hivatalosan bejegyeztetni a pártelnököt.