Délkeleten továbbra is tombol a hőség, nyugaton azonban már csak maximum 26 Celsius-fokot mérhetünk - írja előrejelzésében a Köpönyeg.hu.

Vasárnap: Északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és szórványosan alakulnak ki záporok, zivatarok. Az északnyugati szél megerősödik, zivatarok környezetében viharossá fokozódik. Hidegfronti hatás várható. 26 és 33 fok között alakul a hőmérséklet - délkeleten még hőség valószínű.

Hétfő: Változóan felhősidőre számíthatunk, többórás napsütés mellett. Csak néhol fordul elő zápor. 25 és 30 fok közötti nyári meleg várható. Olykor erős lesz az északnyugati légmozgás.

Néhány fokos felfrissülést hoz a hidegfrontFotó: Koncz Márton - Origo

Kedd: Délig erősen felhős idő valószínű és szórványosan (főleg délen és keleten) alakul ki eső, zápor. Déltől csökken a felhőzet, délután már sok napsütés várható. Élénk lesz az északnyugati szél. 27-28 fok körüli értékeket mérhetünk

Szerda, csütörtök: Csak kevés gomolyfelhő zavarja a sok napsütést, kicsi az esély záporra. Néhány napra visszatérhet a strandidő 25-32 fok körüli maximumokkal.