Varga Judit szerint a kettős mérce és a megalapozatlan vádak újabb példája a német államtitkár kijelentése

Vágólapra másolva!
Varga Judit igazságügyi miniszter hivatalos levélben reagált Michael Roth német szociáldemokrata (SPD) külügyi államtitkár antiszemitizmussal kapcsolatos, semmi valóságalappal nem rendelkező legújabb támadására. A miniszter a reakcióját megosztotta a közösségi oldalán.
Vágólapra másolva!

Hivatalos levélben reagált Varga Judit Michael Roth augusztus 21-i nyilatkozatára, amelyben többek között antiszemitizmussal vádolta meg Magyarországot.

– hívta fel rá a figyelmet a magyar igazságügyi miniszter kétnyelvű Facebook-bejegyzésében.

Varga Judit szerint, „a német szociáldemokrata külügyi államtitkár megnyilvánulása a kettős mérce és a megalapozatlan vádak újabb példája, amellyel a közös európai értékekre hivatkozva próbál nyomást gyakorolni több tagállam demokratikusan megválasztott kormányára, köztük Magyarországra".

– fűzte hozzá.

A miniszter hangsúlyozta, hogy a külügyi államtitkár szavai komolyan megkérdőjelezik az őszinte együttműködés iránti elkötelezettségét. Nyilatkozata nemcsak a tagállamok közötti kölcsönös bizalmat, hanem a szolidaritást is veszélyezteti. Németország olyan időszakban viseli az EU Tanácsának soros elnökségét, amikor az egység és az együttműködés kulcsfontosságú.

Varga Judit kifejezte abbéli reményét, hogy Magyarország és Németország találjon közös válaszokat a kihívásokra, amelyekkel az Európai Uniónak szembe kell néznie.

Ebben Magyarország továbbra is megbízható partnere a német elnökségnek – emelte ki.

Az igazságügyi miniszter a végén hozzátette,

Ahogy arról az Origo beszámolt, néhány napja Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, illetve Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter is visszautasították a német baloldali politikus Magyarország ellen intézett, legújabb támadását.

A témával kapcsolatosan a Külgazdasági és Külügyminisztériumba hétfő délelőttre bekérették Németország budapesti nagykövetét.