24 újabb koronavírus-fertőzöttet találtak Magyarországon

koronavírus korona vírus covid19 covid-19 fertőzés betegség járvány maszk Budapest
Vágólapra másolva!
24 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírust, meghalt egy idős krónikus beteg. A halálos áldozatok száma így 614-re nőtt, több mint 3700-an már meggyógyultak.
Vágólapra másolva!

24 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 5215 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma - írja a hivatalos kormányzati tájékoztató portál. A koronavirus.gov.hu oldalon kedden reggel megjelent közlemény szerint

meghalt egy 94 éves krónikus beteg,

így a halálos áldozatok száma 614 főre emelkedett, 3716-an pedig már meggyógyultak.

Maszkot viselő járókelő Budapesten Fotó: Csudai Sándor - Origo

Az aktív fertőzöttek száma 885 fő. Az aktív fertőzöttek 36 százaléka, a halálos áldozatok 60 százaléka, a gyógyultaknak pedig 42 százaléka budapesti. 57 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 7-en vannak lélegeztetőgépen.

A héten döntenek a külföldi utazások szigorításáról

A közleményben hangsúlyozzák, hogy a járvány továbbra is jelen van és több országban erősen terjed, ezért a járványügyi készültség továbbra is érvényben van.

Az a cél, hogy a vírust a határon kívül tartsuk és a további szigorításokat, korlátozásokat elkerüljük. Ezért léptek életbe a beutazási korlátozások, amelyek célja, hogy megakadályozzuk a fertőzés külföldről történő behurcolását és a járvány magyarországi fellángolását – írják.

A keddi közleményben azt is hozzátették, hogy Európa legtöbb államában romlik a járványügyi helyzet, ezért

szeptember elsejétől a jelenleginél szigorúbb szabályt kell alkalmazni a külföldi utazásokra,

amire az e heti kormányülésen tesz javaslatot az Operatív Törzs.