Bayer Zsolt - Gyurcsány fenyegetőzéséről: ávós, bolsi, gyilkos duma

Gyurcsány Ferenc, Demokratikus Koalíció, DK
Budapest, 2019. április 14. Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke beszédet mond a párt európai parlamenti kampánynyitó rendezvényén a Budapest Kongresszusi Központban 2019. április 14-én. MTI/Mohai Balázs
Vágólapra másolva!
A Hír TV Sajtóklub című műsorának hétfő esti adásában Bayer Zsolt műsorvezető, Bencsik András, a Magyar Demokrata főszerkesztője, Gajdics Ottó, a Karc FM és a Szabad Föld főszerkesztője és Néző László, a Mediaworks központi szerkesztőségének főszerkesztője – többek között – Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnöknek a régi kommunista korszakot idéző, Vidnyánszky Attila elleni támadásáról és vagyonelkobzással való fenyegetőzéséről beszélgetett. 
Vágólapra másolva!

Bayer Zsolt Gyurcsány Ferenc Facebook-oldalára írt bejegyzéséről, amelyben vagyonelkobzással fenyegette meg Vidnyánszky Attilát, a Nemzeti Színház igazgatóját, a Színház- és Filmművészeti Egyetem kuratóriumának elnökét és a munkatársait, azt mondta:

„ez ávós, bolsi, gyilkos duma", Gyurcsányt pedig gazembernek nevezte.

Gyurcsány Ferenc Forrás: MTI/Mohai Balázs

Bayer hozzátette:

Gajdics Ottó kifejtette, hogy ő már éve óta próbálja a választópolgárok figyelmét felhívni erre a nemzetellenes akciózgatásra.

Gyurcsányt őrültnek nevezte, Vidnyánszky Attila megfenyegetését pedig jeladásnak tartja, hiszen ezt követően sokan kezdték támadni a Nemzeti Színház igazgatóját.

A bukott miniszterelnök elöl jár a negatív példával, nem véletlenül ő a baloldal vezére, többen pedig „vakon mennek utána", és ávós, bolsevik stílusban fenyegetik a konzervatívokat.

Gyurcsány már 15 éve hipnotizálja a saját táborát, ettől a baloldal pedig nem tud (és talán nem is akar) szabadulni, így a többiek a bukott miniszterelnökhöz igazodnak - tette hozzá.

Bencsik András emlékeztetett, hogy Rákay Philip petíciót indított Gyurcsány Vidnyánszky Attila ellen intézett támadása miatt, melyet eredetileg 301 közéleti személy, művész írt alá, azóta pedig már sok ezren csatlakoztak.

Bencsik azért tartja veszélyesnek a bukott miniszterelnök szavait, mert alkalmasak arra, hogy felkorbácsolják a gyűlöletet és amerikai mintára erőszakos radikális baloldali megmozdulásokat robbantsanak ki.

Bayer Zsolt emlékeztetett, nyilvánosságra került, hogy Székely Gábor rendező – aki néhány napja mondott fel a Színművészetin – még 1975-ben, a szolnoki színház igazgatójaként, az MSZMP XI. kongresszusán arról beszélt, hogy

Bencsik szerint Székely Gábor az emberi „minősége" miatt jól tette, hogy elhagyta a Színművészetit, továbbá jellemtelennek minősítette a rendezőt.

Néző László a végén hozzátette, hogy

Németországban nem lehetett volna elképzelni, hogy 1945 után nem történik kurzusváltás, és a náci diktatúra kiszolgálói vezetői tisztségeket kapnak az újonnan kibontakozó, demokratikus politikai rendszerben.

Rákay Philip 301 közéleti személlyel, művésszel petíciót indított, amelyet azóta már sok ezren írtak alá. A petícióhoz itt lehet csatlakozni.

A teljes beszélgetés alább tekinthető meg: