Kásler Miklós: Az idei tanévkezdés rendhagyó lesz tanárok, diákok és szülők számára

iskola, tankönyv, tankönyvcsomag, iskolakezdés
Gyál, 2018. augusztus 29. Egy diák iskolatáskájába pakolja új tankönyveit a Gyáli Bartók Béla Általános Iskolában 2018. augusztus 29-én. Az oktatási intézményekbe kevesebb mint egy hónap alatt 12,5 millió tankönyv került ki, ezek közül közel 8,5 millió az állami fejlesztésben kidolgozott kiadvány, a többit magánkiadók adták ki, közölte előző napi tájékoztatóján Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Bejegyzést tett közzé hivatalos közösségi oldalán Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere az iskolakezdésről és a koronavírus-járványról.
Vágólapra másolva!

Ebben Kásler Miklós azt írja, hogy

az idei tanévkezdés minden tekintetben rendhagyó lesz tanárok, diákok és szülők számára egyaránt.

A koronavírus-járvány olyan kihívás elé állítja hazánkat ismét, amelyen csak együtt, közösen tudunk felülkerekedni.

- írja a miniszter.

A tanárok és a családok a magunk mögött hagyott tanévben már bizonyították, hogy a legnehezebb viszonyok között is helytállnak.

Most a cél az, hogy elkerüljük a járványhelyzet kedvezőtlen alakulását a normális életvitel lehető legteljesebb megőrzése mellett.

Rendhagyó lesz az idei tanévkezdés Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Kásler Miklós azt is írja, hogy a kormány és az Operatív Törzs a járványügyi védekezéshez szükséges valamennyi nélkülözhetetlen eszközt az érintett intézmények rendelkezésére bocsátja. A tanévkezdésre kidolgozott részletes eljárásrend a megelőzés minden lehetőségét tartalmazza,

messzemenően alkalmas arra, hogy azt minden iskola saját viszonyaira adaptálja.

Az egyes intézményekre kidolgozott eljárásrendek véleményezésében az Oktatási Hivatal és a járványügyi szakemberek nyújtanak segítséget.

A bejegyzésben Kásler Miklós arra kéri a diákokat, a pedagógusokat és a szülőket,

hogy maradjanak az iskolakezdés után is fegyelmezettek és tartsák be az ajánlásokat.

Mindannyian bízunk benne, hogy elkerülhetjük a jelenleginél lényegesen szigorúbb korlátozásokat, fontos azonban nyomatékosan tudatosítani, hogy a kedvező járványhelyzet fenntartásáért az előttünk álló időkben is mi magunk tehetünk a legtöbbet - zárul a bejegyzés.