Mint azt az Origo is megírta, rákbetegsége miatt  hosszú ideig kórházban ápolták Forgács Gábort, majd műtétje után - alig egy hete - hazaengedték. Lánya azt mondta a Blikknek, hogy a színész nem érezte jól magát, ezért most újra kórházba került.

Forgács Gábort március végén áttétes prosztatarákkal diagnosztizálták, kemoterápián és több műtéten is átesett. Alig egy hete engedték haza. A lábadozás első napjaiban minden rendben volt, és bár nagyon lefogyott, azon igyekezett, hogy minél előbb bekitassa mindennapjaiba a mozgást, az egészséges életmódot - írja a lap.

A színész állapota azonban romlani kezdett, ezért családjával együtt úgy döntött, visszatér a kórházba.

Forgács Gábor színművészForrás: Facebook/Gábor Forgács

Édesapámat kedden délelőtt újra kórházba kellett szállítani. A hazatérése utáni első napokhoz képest a maximális gondoskodás ellenére gyengébbnek érezte magát. A biztonsága érdekében apuval közösen úgy döntöttünk, hogy jobb neki, ha szakemberek vigyáznak rá ismét. Ahogy eddig, most is a legjobb kezekben van a Semmelweis Egyetem intenzív terápiás osztályán. Biztosak vagyunk abban, hogy prof. dr. Gál János csapata mindent elkövet a gyógyulásáért. Apu most is nagyon hisz abban, hogy teljesen felépül" – mondta a lapnak Győrfi-Forgács Beáta, a lábadozó színész lánya.

Forgács Gábor és családja türelmet kér a rajongóktól és barátoktól, mivel most a legfontosabb, hogy a színművész nyugodtan gyógyuljon.

"Apuval közösen úgy döntöttünk, a felépüléséig sem ő, sem a család nem beszél a kórházi kezeléseiről. A legfontosabb, hogy a napjai stressszmentesen teljenek, ezért arra kérjük a barátokat, legyenek türelemmel" - mondta a lánya.