Felgyújtotta a ruháját, aztán a börtönőrökre támadt egy rab balassagyarmati börtönben

Vágólapra másolva!
A gyöngyösi férfi az egyik balassagyarmati börtönben felgyújtotta a ruháját és az ágyneműjét, majd rátámadt a börtönőrökre, akik ki akarták menteni a zárkájából.
Vágólapra másolva!

A 43 éves férfi február 28-án a zárkájában az ágyára halmozta az ágyneműjét és a ruháit, és meggyújtotta azokat egy öngyújtóval.

A tűz nagy lánggal kezdett égni, átterjedt a szivacsmatracra is.

Közben kitörte a zárka udvarra néző ablakát, majd megfogott egy üvegdarabot, és a zárkaajtajában állva megfenyegette a felügyelőket.

A tűz miatt 5 börtönőr sietett a zárkához, kinyitották az ajtót és az egyikük kiütötte a férfi kezéből az üveget. A többiek a földre teperték, de a rab tovább fenyegetőzött és megpróbált ellenállni.

A huzat miatt még jobban fellángolt a tűz, a nagy füstből a börtönőrök kihúzták a folyosóra. Meg akarták bilincselni, ekkor a férfi az egyiküket ököllel homlokon ütötte.

Ezek után sikerült megfékezniük a dühöngő rabot, a tüzet eloltották. A tűzzel 94.900 forintos kárt okozott a börtönnek.

Az ügyészség hivatalos személy elleni erőszak, valamint rongálás és testi sértés miatt emelt vádat a többszörösen visszaeső férfi ellen. Azt javasolják, hogy a bíróság ítélje fegyházbüntetésre, fizettesse ki vele a 227 ezer forintos bűnügyi költséget, és állapítsa meg, hogy nem bocsátható feltételesen szabadlábra.