Vágólapra másolva!
Közleményt adott ki az Innovációs és Technológiai Minisztérium. A közlemény azt írja, hogy a minisztérium egyeztetésre hívta a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) vezetőit és a hallgatók képviselőit, a fenntartást átvevő alapítványi kuratórium leendő tagjait. Az intézmény részéről csak a kancellár vett részt a megbeszélésen, a rektori feladatokat ellátó vezető és a Hallgatói Önkormányzat képviselője nem jelent meg. A szeptember elsejével életbe lépő új működési modell célja az egyetem hazai és külföldi elismertségének növelése, a nemzetközi összevetésben is színvonalas, korszerű és minőségi képzés feltételeinek biztosítása.
Vágólapra másolva!

A közlemény azt is írja, hogy az Innovációs és Technológiai Minisztérium 2020. augusztus 27-én közös egyeztetésre hívta meg a Színház- és Filmművészeti Egyetem vezetését, hallgatóit és a 2020. szeptember 1-jétől fenntartói jogot gyakorló Színház- és Filmművészetért Alapítvány képviselőit. A megbeszélésen az egyetemet egyedül a kancellár képviselte.

Az intézmény rektori feladatait ellátó vezetője egyéb elfoglaltságra hivatkozva az egyeztetés kezdete előtt szűk két órával lemondta részvételét.

A Hallgatói Önkormányzat vezetője szintén az egyeztetéstől való távolmaradását jelezte.

A találkozón az egyetem képviseletét ellátó kancellár tájékoztatta a minisztériumot és a kuratóriumot, hogy az intézmény részéről

a szeptember 1-i modellváltás zökkenőmentessége biztosított.

Az alapítvány kuratóriumának képviselői tájékoztatást adtak a sikeres modellváltás érdekében tett előrelépésekről.

A Színművészeti Egyetem épülete Fotó: Koncz Márton - Origo

Az egyetemi modellváltás célja, hogy az eddiginél rugalmasabb és kiszámíthatóbb működési környezet kialakításával növelje a magyar fiatalok képzésének színvonalát. Az SZFE esetében az átalakítás elvárt eredményeként az ott tanuló és végző fiatalok színházművészeti, televíziós és filmipari esélyei, lehetőségei jelentősen javulnak.