Zivatarok és hőség miatt adtak ki riasztást vasárnapra

Hőség időjárás meleg Budapest
forróság
Vágólapra másolva!
Vasárnapra a hőség miatt adott ki másodfokú figyelmeztetéseket az Országos Meteorológiai Szolgálat, valahol 38 fok is lehet, délutántól viszont zivatarok is várhatók.
Vágólapra másolva!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-hez szombat este eljuttatott veszélyjelzésében azt írta, hogy vasárnap tovább erősödik a nappali felmelegedés,

a napi középhőmérséklet több helyen 25 Celsius-fok körül alakul, a középső és a déli országrészben a 27 fokot is meghaladhatja.

Az országos előrejelzés szerint a legalacsonyabb hőmérséklet 14-21 fok között alakul, az északi völgyekben lesz a hűvösebb.

Képünk illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

A legmagasabb hőmérséklet 30-38 fok között valószínű, hőségre lehet számítani.

Emiatt Budapestre, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Fejér, Jász-Nagykun-Szolnok és Tolna megyére másodfokú, Hajdú-Bihar, Heves, Komárom-Esztergom, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Veszprém megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Vasárnap késő délutántól nyugaton, északnyugaton fordulhatnak elő néhol zivatarok, amelyeket viharos (60-80 kilométer/órás) széllökések kísérhetnek.

Zivatarveszély miatt Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém és Zala megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.