Tömegével haltak meg Hollandiában és Olaszországban az emberek, a baloldalnak ez a pozitív példa

Koronavírus, vírus, ápoló, egészségbiztonság, egészségvédelem, izolációs terem, kórházi ágy, kórházi szoba, koronavírus-járvány, kórterem, lélegeztetőgép, védőöltözék, védőruha, maszk, arcmaszk, védőmaszk, védőfelszerelés
Miskolc, 2020. április 7. Ápolónő egy lélegeztetőgépen lévő beteg mellett a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház járványkórházként működő Semmelweis Tagkórházának intenzív osztályán, az egyik elkülönítőben Miskolcon 2020. április 7-én. MTI/Vajda János
Vágólapra másolva!
A baloldali sajtó ezúttal amiatt támadja a kormányt, hogy – szerintük – túl sok lélegeztetőgépet szerzett be, túl drágán. Menczer Tamás a Hír TV-ben reagált a baloldali sajtó legújabb, már nevetséges kategóriába tartozó támadására.
Vágólapra másolva!

– hívta fel rá a figyelmet Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért felelős államtitkára a közösségi oldalán, felidézve a Hír TV Magyarország élőben című műsorát, amelynek péntek este a vendége volt.

Menczer arra utalt, hogy

a baloldali lapok a lélegeztetőgépek beszerzése során azt a Hollandiát hozták fel pozitív járványügyi példaként, ahol tízszer annyi ember halt meg a koronavírussal összefüggő megbetegedésekben, mint Magyarországon.

(Egész pontosan: 6224 halott van Hollandiában,míg Magyarországon 614.)

Továbbá

azt az Olaszországot is pozitív példaként próbálták beállítani, ahol a halottak száma meghaladta a 35 ezret.

(„Természetesen" a baloldali lapok a témába vágó cikkeikben a holland és az olasz halálozási statisztikákat nem közölték le.)

Az államtitkár véleménye alapján, Olaszországról ebben a tekintetben is nem érdemes beszélni.

Menczer kihangsúlyozta, hogy

Ez nyilván nonszensz.

Egyébként az ellenzéki pártok is azért támadták a magyar kormányt, mert – szerintük – túl sok lélegeztetőgépet szerzett be, túl drágán, dacára annak, hogy korábban ők kampányoltak a „több lélegeztetőgépet" szlogennel.