Anyjuk helyett anyjuk próbál lenni a gyerekinek az a férfi, akinek az újbudai tragédiában meghalt a felesége. Egy férfi még július végén ugrott le egy 14. emeletéről, és pont ráesett a babakocsit toló asszonyra. A férfi és a kisfiú is végignézte az anya halálát – írja a Blikk.

A történtek után a férfi visszaköltözött a szülei házába, hátha ott békére lel. A társunk, életünk szerelmének az elvesztése talán feldolgozhatatlan. Pillanatok alatt meghiúsultak a közös terveik, Gábor csak remélni tudja, hogy fel tudja majd tölteni boldogsággal azt az ürességet, amit a felesége hagyott maga után.

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

"Jelenleg az ügyeket intézem, szervezem a temetést, ezek most lefoglalnak. Erzsébet elvesztésével egy új, szomorú feladatot kaptam az élettől. Csak a gyermekeimbe tudok kapaszkodni, anyjuk helyett anyjuk lenni: ezt a feladatot kaptam az élettől. Bogi semmit sem fog fel a történtekből, Mártonnal viszont más a helyzet. Ő pár centire állt az anyukájától, amikor meghalt. Úgy érzem, tudja, hogy az anyukája már nem jön többé haza. Bogi születésekor szakadt el először tőle hosszabb időre, akkor mindig kérdezgette, mikor látogatjuk már meg anyát a kórházban. Most azonban nem kérdez, nem beszél" – mondja elcsukló hangon az apa a Blikknek, aki a fiával rendszeresen jár pszichológushoz. Elmondása szerint a család mindig is anyaközpontú volt. Még próbálja kitalálni, hogy az anyai gondoskodás és szeretet nélkül hogyan tovább.

"Borzasztóan lassan telik el minden egyes nap. Szomorúan, üresen, reményvesztetten. Tele voltunk tervekkel, de ezek már nem valósulhatnak meg. Nagyon jól éreztük magunkat ebben a családban, és most vége szakadt a közös életünknek. Most az erőnket gyűjtjük és igyekszünk kiutat találni ebből a kegyetlenül kongó ürességből. Remélem, a gyerekekkel jó irányba megyünk majd, képes leszek minden feladatot ellátni, amit egészen haláláig Erzsébet végzett" – tette hozzá a férfi, majd odasietett a felsíró kislányához, hogy megnyugtassa.

Fotó: Polyák Attila - Origo

Ahogyan azt korábban megírtuk, július végén egy férfi felment az egyik budai ház 14. emeletére, hogy onnan a mélybe vesse magát a szerelmi bánata miatt. A férfi nem abban a házban lakott, csak azért ment fel oda, hogy végezzen magával. Gábor és a családja éppen akkor sétáltak el a ház előtt, amikor a férfi leugrott. Az öngyilkos ráesett a babakocsit toló feleségére, aki a helyszínen meghalt.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116 123 ingyenes lelki elsősegély-számot, vagy keresse fel a suicidprevencio.hu weboldalt!