Megváltoztatták a tanítás kezdetének idejét hat debreceni középiskolában

Vágólapra másolva!
Kísérleti jelleggel fél órával később kezdődik a tanítás hat debreceni középiskolában szeptember elsejétől - közölte a városháza sajtószolgálata hétfőn az MTI-vel, jelezve, az intézkedés csökkentheti a zsúfoltságot a közösségi közlekedés járművein a jelenlegi járványügyi helyzetben.
Vágólapra másolva!

Közleményükben idézték Barcsa Lajos (Fidesz-KDNP) alpolgármestert, aki azt mondta: az önkormányzat kérte két oktatási intézményfenntartótól, a debreceni tankerületi központtól és a helyi szakképzési centrumtól, hogy vizsgálják meg a tanítási nap későbbi kezdésének lehetőségét egyes tanintézményekben.

Megállapodásuk értelmében hat debreceni középfokú oktatási intézményben

szeptember 1-jétől kísérleti jelleggel 8.30-kor kezdődik a tanítás.

Az egy tanéven át tartó kísérlettől azt várják, hogy a tapasztalatok alapján ezt a gyakorlatot a jövőben több iskolára is kiterjeszthetik.

A helyi tankerületi központ két intézményében (Csokonai Vitéz Mihály Gimnázium; Kós Károly Művészeti Szakgimnázium és Kollégium), valamint a szakképzési centrum két intézményében (Bethlen Gábor Közgazdasági Technikum; Vegyipari Technikum) teljes körűen, valamennyi osztályra kiterjedően vezetik be szeptember 1-jével a későbbi iskolakezdést.

Két intézményben (Mechwart András Gépipari és Informatikai Technikum; Baross Gábor Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium) részben, az informatikai ágazatban tanuló diákok, illetve a technikusi képzésben részt vevők számára léptetik életbe a késleltetett iskolakezdést.

A szakemberek szerint a későbbi kezdés megkönnyítheti a Debrecenbe bejáró diákok és a kisgyermekes pedagógusok helyzetét,

továbbá csökkentheti a zsúfoltságot a közösségi közlekedés járművein,

aminek a jelenlegi járványügyi helyzetben, az egészségügyi kockázatok mérséklésében is jelentősége van - írta az önkormányzat.