Vágólapra másolva!
Lemondott a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) vezetése és a szenátusa is hétfőn, amit egy sajtótájékoztatón jelentett be Upor László rektori feladatokat ellátó rektorhelyettes (az egyetemnek nincs rektora jelenleg), valamint Novák Eszter rektorhelyettes - írja  a hvg egy sajtótájékoztatóra hivatkozva.
Vágólapra másolva!

A sajtótájékoztatóra nem hívták meg a Színház- és Filmművészeti Egyetem ügyei iránt nyilvánvalóan érdeklődő Origót, valószínűleg csak a baráti baloldali sajtóra voltak kíváncsiak az egyetem vezetői. Így nem tudjuk megmondani, hogy a hír valóságtartalma mennyi, többször is előfordult már, hogy baloldali színházi vezetők úgy mondtak le, hogy maradtak.

Az egyetem vezetése egyébként pénteken nem ment el a törvényes fenntartó, az ITM által szervezett egyeztetésre, vagyis nem is voltak kíváncsiak az egyetem élére kinevezett kuratórium terveire.

Frissítés: Ahogy sejtettük, most is úgy történt, ahogy korábban: úgy mondtak le az egyetem vezetői, hogy maradnak. Upor László a hvg-nek azt mondta, nekik az a legfontosabb, hogy tanítsanak. Érdekes, hogy az egyetem vezetői kénytelenek voltak elismerni: Vidnyánszky Attila eddig még nem szólt bele semmibe. Vagyis az egész tiltakozás többszörösen indokolatlan.