Több mint 400 ezer csomag fertőtlenítőt kaptak az iskolák

iskolakezdés, iskola, 2020. szeptember 1, maszk, diákok, diák, tanár,Budapest, belváros, sulikezdés, koronavírus, Szent Gellért Általános Iskola, testhőmérséklet mérés, lázmérés, hőmérséklet
Vágólapra másolva!
Három nap alatt összesen 23 kamionnal szállíttat le 420 ezer csomag fertőtlenítőszert a szegedi Florin Zrt., így segítve az intézményeket a koronavírus elleni védekezésben. A fertőtlenítőkből mintegy 6000 közoktatási és köznevelési intézménybe került.
Vágólapra másolva!

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) pályázatot írt ki az iskolák fertőtlenítőszerrel való ellátásához szükséges termékekre. A szükséges mennyiség túlnyomó részének leszállítására a cégcsoport Brado fertőtlenítőszereit forgalmazó Bradochem Kft.-nek nyílt lehetősége.

A megrendelt mennyiség minden elosztóközpontba megérkezett, és azonnal meg is kezdték azok továbbítását mintegy 6 ezer közoktatási és köznevelési intézménybe.

Budapesten és 17 megyében az ÁEEK által kijelölt elosztóhelyekre került fertőtlenítőszer.

Csongrád-Csanád megyében az iskolák fenntartói a társaság szegedi központjában kaphatják meg a megrendelt szereket, Bács-Kiskun megyében pedig a cégcsoport kecskeméti telephelyén.

Budapestre és 17 megyébe szállítottak a fertőtlenítőkből Fotó: Csudai Sándor - Origo

Három nap alatt 23 kamionnal 420 ezer csomag fertőtlenítőszert szállított le a vállalat.

Az iskolák részére több mint 200 tonnányi kézfertőtlenítőt és felület-fertőtlenítőszert szállított le a vállalkozás néhány nap alatt az ÁEEK koordinálásával, a katasztrófavédelem, a kormányhivatalok és fuvarozó cégek összehangolt munkájával a tanévkezdés előtt.