Orbán Viktor a szlovén kormányfővel találkozott Bledben

JANSA, Janez; ORBÁN Viktor
Bled, 2020. szeptember 1. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Janez Jansa szlovén miniszterelnök találkozója a szlovéniai Bledben 2020. szeptember 1-jén. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Vágólapra másolva!
Orbán Viktor magyar miniszterelnök Janez Jansa szlovén kormányfővel találkozott a szlovéniai Bledben.
Vágólapra másolva!
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Janez Jansa szlovén miniszterelnök találkozója a szlovéniai Bledben 2020. szeptember 1-jén. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Mint arról korábban beszámoltunk, Orbán Viktor a 15. Bledi Stratégiai Fórumon azt mondta, hogy Magyarországon azért küzdünk, hogy érvényesíthessük kereszténydemokrata-konzervatív demokráciafelfogásunkat a liberális nézetekkel szemben. A magyar miniszterelnök hangsúlyozta:

hazánkban az intellektuális szuverenitásért zajlik a harc, hogy „ne csak egy, mindenki által elfogadott szemszögből vizsgálhassuk az európai intézményeket és politikát, és lehessen vitázni olyan fogalmakról, mint a család, nemzet, kulturális hagyományok, vallás és migráció".

A rendezvényen felszólalt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is, aki a helyszínen úgy fogalmazott: Magyarország „nagy önbizalommal és a siker egyértelmű reményével tud beszállni" a beruházásokért folytatott globális küzdelembe.