Megdöbbentő dolgok derültek ki a 36 éves V. Vilmosról, Baranya megye leghírhedtebb drogdíleréről: a férfi rendszeresen bántotta a saját rokonait, a vitákat veréssel oldotta meg, és a magyar online drogpiac 80 százaléka az ő kezében volt. Két év alatt multimiliomossá vált illegális, bűnszövetségben elkövetett üzleteiből, és az egész falut terrorban tartotta.

A magyar drogbárót a hétvégén fogták el a társaival együtt. A letartóztatott férfi egyik régi ismerőse sokkoló dolgokat mesélt róla a Blikknek.

A településen, ahol élt a családjával, most mindenki picit fellélegzett, mert már elviselhetetlen volt a terrorja. Mondjuk nagy család az övék, így is maradtak még jó páran. Ő tényleg úgy viselkedik, mint a Keresztapa. Uralkodik mindenkin, aki ellentmond, azt megveri. Hiába tudta mindenki, hogy drogot árul, szólni a hatóságoknak senki nem mert

- árulta el az ismerőse.

illusztrációForrás: Shutterstock

A börtön világa nem újdonság a büntetett előéletű Vilmos számára, hiszen korábban többször is járt már ott. A Baranya megyei kis faluban élő férfi évekkel ezelőtt "kicsiben kezdte" a dílerkedést, mostanra viszont profi hálózatot épített ki.

Társaival együtt két év alatt 14 ezer csomagot kézbesített, amellyel közel 200 millió forintot keresett.

A csoport külön informatikust és logisztikust is alkalmazott. A külföldi weboldalakról beszerzett anyagot pedig postán, illetve futárcégekkel küldték el a vevőknek. A rendőrök hosszas felderítés után csaptak le rájuk, a vezért, a testvérét és a feleségét Horvátországban kapták el. Bűnszervezetben, kereskedéssel elkövetett kábítószerrel visszaélés miatt nyomoznak ellenük.

Mint kiderült, a férfi nemcsak a családját, de a tágabb környezetét is rettegésben tartotta. Ismerőse elárulta, hogy Z. Vilmos a korábbi feleségével is kegyetlenül bánt.

Annyit verte és terrorizálta az akkori feleségét, hogy a nő végül válni akart. Szerencsétlen asszonyt, amikor még terhes volt, csak azért tartották bent a kórházban, hogy a férje ne bántalmazza. A szülés után a nő az anyjához menekült, de Z. ott is megtalálta őket, és némi verés után elragadta a gyereket. Hat éven keresztül küzdött az édesanya, hogy visszaszerezze a gyerekét, de annyira kikészült idegileg és lelkileg is, hogy azóta elbujdokolt. A kislányát Z. többé nem kereste – mondta a férfi felháborodva.

A Blikk információi szerint a férfi valószínűleg a dark weben elérhető Silk Road, vagyis Selyemút nevű internetes piactéren keresztül rendelte a drogot.Ezen az oldalon minden kábítószerfajta megtalálható, de csak speciális böngészővel nyitható meg, hiszen direkt úgy tervezték, hogy a keresőmotorok számára láthatatlan legyen.