Bajkai István: Feszes program vár a képviselőkre

Vágólapra másolva!
Dr. Bajkai István, a Fidesz országgyűlési képviselője, a Törvényalkotási Bizottság alelnöke a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt egy különleges módon lebonyolított sporteseményről, a parlament őszi feladatairól, valamint Munkácsy Mihály munkásságáról.
Vágólapra másolva!

Bajkai István, mint a Magyar Ökölvívó Szövetség elnöke beszámolt a Kőszegen megrendezett Ostrom Kupáról, amiben az volt a különleges, hogy szabadtéren rendezték meg, miután a koronavírus-járvány miatt ebben az évben még nem volt lehetőség komoly verseny megrendezésére. Most 36 csapat több mint 100 fiatal versenyzője lépett a szorítóba. Az Ostrom Kupán – hasonlóan már ökölvívó eseményhez – gyűjtést rendeztek, most egy mozgásszervi beteg fiatalember támogat6ására. A mostani verseny, ahol válogatott öklözők mérkőztek meg, egyszerre mutatták a sportág és a város, Kőszeg élni akarását, fejlődését.

Az Országgyűlés rövidesen megkezdi őszi ülésszakát, a politikus elmondta, végignézte az őszi törvényalkotási programot, a Törvényalkotási Bizottság, valamint a Parlament előtt fekvő törvényjavaslatokat, ezek azt mutatják, feszes program vár a képviselőkre. Példaként hozta fel a klímavédelmi jogszabályok módosítását, az uniós szabályokhoz való alkalmazkodását, de az uniós elszámolásoknál a projektvezetői rendszer további fejlesztését, az ügymenet szigorítását. Fontos még a költségvetési törvény módosításának néhány eleme. Mint megjegyezte, több mint 30 jogszabályról van szó, ezek mindegyike kiemelten fontos.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.