Egy férfi féltéglával akart megverni egy nőt, mert az nem fizette ki neki a mosogatógép árát, amit alapból meg sem akart venni. Az ügyészség vádat emelt a támadó ellen.

Az 52 éves férfi megkérte az ismerősét, hogy segítsen neki az egyik Győr-Moson-Sopron megyei faluból elhozni egy mosogatógépet. A nő szívességből segített neki. A gépet az egyik ismerősük garázsába vitték.

A férfinak pénzre volt szüksége, ezért felajánlotta a nőnek, hogy 20 ezer forintért megveheti tőle. Az ismerős nem élt a lehetőséggel, emiatt összevesztek egymással. A következő hetekben a férfi többször felkereste a nőt és követelte tőle a pénzt, mire az vállalta, hogy 10 ezerért megveszi.

Július végén a nő más okból a férfi falujába ment. Amikor kiszállt az autójából a mosogatógépes ismerőse odalépett hozzá.A férfi, hogy megszerezze a pénz, kétszer homlokon fejelte, miközben fenyegette.Azt mondta, hogy korábban ölt már embert és nem fél. A nő ki akarta venni a kocsiból a telefonját, de a férfi rárúgta az ajtót, majd megragadta a nyakát és az autónak nyomta. Eközben a kezében egy féltéglát tartott.

Egy közelben lévő férfi rászólt a támadóra, hogy hagyja abba.

Forrás: Police.hu

Az ügyészség az erőszakos, többszörös visszaesőnek minősülő férfi ellen felfegyverkezve elkövetett önbíráskodás kísérlete és könnyű testi sértés miatt emelt vádat. Azt javasolják, hogy a bíróság ítélje fegyházbüntetésre a mosgatógépest. Ha az előkészítő ülésen beismerő vallomást tesz és lemond a tárgyaláshoz való jogáról,  7 év fegyházbüntetéssel megúszhatja.