A gyanú szerint egy budapesti férfi közel 60 tő cannabist gondozott a XV. kerületben. Bedrogozott állapotban volt, amikor elkapták és sok minden volt nála. Azt nem tagadta, hogy drogot fogyasztott, de azt igen, hogy az övé lenne az ültetvény. Mindenre volt magyarázata. 

A Főkert munkatársai Budapest XV. kerületében egy természetvédelmi területen dolgoztak augusztus 26-án, amikor egy bozótos terület közepén kialakított tisztáson egy gondozott,

cannabisnak látszó növényekkel teleültetett ültetvényt találtak.

Azonnal hívták a mezőőri szolgálatot, amelynek munkatársai szóltak a kerületi rendőröknek.

A mezőőrök elárulták, hogy megállítottak és feltartottak egy kerékpárost, aki feléjük tartott, de amikor rájuk nézett, megpróbált elhajtani.

A járőrök igazoltatták a budapesti B. Lászlót, akinél öt palack vizet, metszőollót és kötözőmadzagot találtak. Bevitték a XV. kerületi Rendőrkapitányságra. A kábítószer gyorsteszt kimutatta, hogy drogozott.

Forrás: Police.hu

A férfi azt elismerte, hogy füvezett, de azt tagadta, hogy köze lenne az ültetvényhez. Azt mondta, hogy a metszőollót bicikliszerelésre, a palackozott vizeket pedig súlyként, kerékpáros edzéshez használta. A kötözőmadzaggal kapcsolatban csak annyit tudott mondani, hogy véletlen keveredett a cuccai közé.

A területen tartott szemle során 58 tő eltérő fejlettségű cannabis növényt, valamint a tereprendezéshez szolgáló eszközöket foglaltak le.

A nyomozók a 42 éves B. Lászlót kábítószer birtoklásának megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. A bíróság a férfi elrendelte a férfi bűnügyi felügyeletét.