Olyan Európai Unióban kellene élni, ahol ugyanannyira számít a német, de a magyar álláspont is

Vágólapra másolva!
Juhász Hajnalka, a KDNP országgyűlési képviselője a Heti Tv Pirkadat című műsorában a bledi találkozóról, az EU jövőjéről beszélt.
Vágólapra másolva!

A politikus értékelte a közép-kelet-európai vezetők bledi találkozóját, amelynek kapcsán azt mondta, ez egy stratégiai szempontból fontos esemény volt, ahol a cseh, a horvát, a lengyel, a bolgár, a szlovén, valamint a magyar állam- és kormányfők jelentek meg, ide a Nemzetközi Valutaalap vezetői is eljöttek. A megbeszélések során több prioritást is megfogalmaztak, amelyek egészen biztosan meghatározzák az elkövetkezendő időszakot.

Ezek egyike volt az, hogy a koronavírus-járvány kezelése kapcsán a sikeres tagállami kezelés, valamint az uniós járványkezelés közötti összhangot meg kell találni. Mellette azt is kijelentették a térség vezetői, hogy a gazdasági versenyképesség megőrzése is legyen fontos, azaz ne csak egészségügyi, hanem gazdasági szempontból is túl kell élni a járványt. Fontos, hogy legyen valamilyen perspektíva, hiszen a Valutaalap vezetői is elmondták, a járvány és annak gazdasági hatásai miatt jelenleg 170 ország szegényebb állapotban van, mint annak előtte.

A teljes beszélgetést itt tekinthetik meg.