Mellkason lőttek egy pincért egy kispesti pizzériában, majd kirabolták az éttermet

flóbert pisztoly, illusztráció
Vágólapra másolva!
Két fiatal férfi rabolt ki egy kispesti pizzériát még márciusban. A fiatalabbik lőtt, az idősebb a kasszát ürítette ki, letartóztatták őket.
Vágólapra másolva!

Március 8-án hajnalban két ismeretlen férfi kirabolt egy XIX. kerületi pizzériát. Hajnali fél ötkor kopogtattak az ajtaján.

Amikor egy dolgozó kinyitotta az ajtót, az egyik férfi mellkason lőtte egy gázfegyverrel, majd a földre került férfit a másik rabló többször ököllel meg is ütötte.

Ezután a két férfi bement az étterembe, kiürítették a kasszát és elszaladtak a pénzzel. A megtámadott férfi 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

A rendőrök hónapokon keresztül nyomoztak a két ismeretlen férfi után.

Végül augusztus 28-án elfogták a 21 és 19 éves támadót.

Bevitték őket a kapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki rablás megalapozott gyanúja miatt. A 21 éves férfi beismerte a rablást és az is kiderült, hogy már egy héttel korábban terepszemlét tartottak a pizzázónál. A férfi elárulta, hogy miért a kispesti pizzériát választotta:

Azt mondta, korábban többször járt már ott, de nem ízlett neki a pizza és az alkalmazottakkal sem volt megelégedve, ezért gondolta úgy, hogy megérdemlik, ha kirabolja őket.

Társa, a 19 éves férfi nem tett vallomást, viszont a budapesti lakásán tartott házkutatás során a nyomozók

megtalálták és lefoglalták a rablásnál használt gázpisztolyt és a hozzá tartozó 30 darab gumilövedéket.

Ezen kívül találtak még a lakásban mobiltelefonokat, laptopot, asztali számítógépet, sportcipőket, sporttáskát, valamint kábítószer termesztésére használható „termesztő boxot", nejlonzacskóba, illetve üvegbe csomagolt kábítószergyanús anyagot és ezeket is lefoglalták. Mindkét férfit őrizetbe vették a rendőrök és javasolták a letartóztatásukat, amit a bíróság elrendelt.