Vádat emeltek azzal a magyar-szerb férfival szemben, aki Amszterdamban és Budapesten is  hidegvérrel végzett áldozataival. Ezek mellett egy belgrádi mészárlást is bevallott. A magyar ügyészek élete végéig börtönbe záratnák. 

A 39 éves, szerb-magyar kettős állampolgárságú Dér Csaba 2018 júliusában Amszterdamba utazott. Álhajat vett fel és terepszemlére indult abba a kávézóba, ahova az a horvát férfi járt, akit meg akart ölni. 2018. július 30-án délután "leplezett külsővel" visszatért a kávézóba.

Áldozatát tarkón lőtte, majd elhagyta a helyszínt.

A férfiről felvételt készített egy kamera:

Két hónappal később elhatározta, hogy egy magyar drogdílert is likvidál. Ahogy az Origo elsőként megírta, találkozót beszélt meg vele 2018. szeptember 19-ének estéjére a rákospalotai Szentmihályi úti bevásárlóközpont és a Szilas-patak közé. Dér elterelte áldozata figyelmét azzal, hogy kábítószernek látszó, cukorhelyettesítő anyagot tartalmazó csomagokat adott át neki. Amíg az ingatalban is utazó vállalkozó ezeket vizsgálgatta,

gyilkosa fejbe lőtte, majd a holttestét a patak medrébe húzta.

A férfi a támadások után mindig más országban húzta meg magát, amihez hamis okmányokat készítettet és használt. Dér Csaba a helyszínen vallott a Szilas-patak melletti támadásról:

A Budapesti Rendőr-főkapitányság életvédelmi nyomozói rájöttek, hogy a két gyilkosságot ugyanaz a férfi követte el, a vajdasági bérgyilkos, akit 2019. március 1-jén a cseh rendőrség elfogott. Az elfogás előkészítésében kiemelkedő szerepe volt a EUROJUST-nak és az Europolnak is.

2020. augusztus 7-én hozták Magyarországra Dér CsabátFotó: Polyák Attila - Origo

A csantavéri bérgyilkos a rákospalotai támadás mellett azt is bevallotta, hogy 2019 januárjában Belgrádban is ölt. Akkor is nappal és az utcán. Egy családapát ölt meg az autójánál. Ezt a támadást rögzítette egy utcai térfigyelőkamera:

A férfit a TEK vette át, amikor Magyarországra hozták külföldről augusztus 7-én. A Fővárosi Főügyészség a férfi ellen előre kitervelten és több ember sérelmére elkövetett emberölés, lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés és közokirat-hamisítás miatt emelt vádat a Fővárosi Törvényszéken.

Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság ítélje a férfit életfogytig tartó fegyházbüntetésre, és zárja ki a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből, valamint tiltsa el a közügyek gyakorlásától. A férfit letartóztatták.