Az eszközöket is lopják a mentőshiénák a kórházakból

idős nő kerekesszék Úgy elhanyagolták a nagymamát, hogy férgek jelentek meg a testében (18+)
Vágólapra másolva!
Folytatódik a napok óta tartó mentősbotrány. A Ripost kiderítette, hogy nem csak a betegeket lopják a kórházakból, hanem az eszközöket is azok a csalók, akiknek sem képesítésük, sem engedélyük nincs a betegszállításhoz. Az ügy kirobbanása után az Országos Mentőszolgálat közleményt adott ki, amelyben azt írják, valóban létezik egy kamu cég és mindenkit arra figyelmeztetnek, hogy vigyázzon, kinek a szolgálatását veszi igénybe.
Vágólapra másolva!

Újabb megdöbbentő dolgok derültek ki a Sürgősségi Betegszállítás Szent Borbála néven futó kamu betegszállító cégről. A lapban azt írják, hogy van náluk egy hangfelvétel, amit a mentőautóban készítettek. Ezen egy gyerek arról beszél, hogy a nagymamáját egy ilyen mentővel vittek be a kórházba, ahonnan

kivittek egy kerekesszéket az idős asszonynak, majd azt mondták neki, hogy ha végzett, nyugodtan vigyen el egy járókeretet.

A kislány azt mondta a felvételen, hogy:

Majd azzal folytatta, hogy neki azt mondták,

így szokta a többi mentős is, mivel nem tudják megvenni ezeket az eszközöket a borsos áruk miatt.

A Ripost azt írja, hogy mindezt a kislány természetesnek vette, a hangjában nem volt félelem. Az pedig eszébe sem jutott, hogy a nagymamája ezzel rosszat tesz. Azt is sikerült kideríteniük, mi lehet a sorsuk az ellopott egészségügyi eszközöknek. A Ripost vette észre, hogy a Szent Borbála álmentő sorfője

egy közösségi oldal adok-veszek csoportjában rendszeresen áruba bocsát, vagy cserélni kíván mentős felszereléseket.

Volt olyan is, hogy mobilklímát kért kölcsön egy hétvégére. A hirdetés alapján úgy tűnik, hogy a mentőautóban, amelynek műszaki vizsgája sincs, nlg klíma sem található. A lap kiemelte, nem állítják, hogy a férfi lopott dolgokat árul az interneten, de az igazi mentősök valószínűleg nem ilyen csoportokban vásárolják a felszereléseiket.

Korábban már az is kiderült, hogy a mentőautó felszereltsége eléggé hiányos, a polcain pedig személyes tárgyak sorakoznak.

Amikor telefonon érték el őket, elmondták, hogy az autóban nincs defibrillátor sem, amit azzal magyaráztak, hogy:

Azt is megtudták, hogy szerdán délután és csütörtök délelőtt is

rendőrök razziáztak a Szent Imre Kórháznál, ellenőrizték az érkező mentőautókat.

A lap informátorai azt feltételezik, hogy a megjelent cikkek nyomán kezdtek ellenőrzésbe.