Két autót is összetört, majd a templom kerítésének csapódott egy részeg sofőr autója Nógrád megyében. A balesetben súlyosan megsérült az élettársa, aki ennek ellenére védeni próbálta a férfit. Azt hazudta a rendőröknek, hogy ő okozta a balesetet, ő volt a sofőr, de kiderült, hogy jogosítványa sincs. 

Egy férfi és egy nő 2019. október 3-án délután együtt iszogattak. Amikor estére elfogyott az ital, kocsival elindultak a boltba, hogy bevásároljanak. Már hazafelé tartottak, amikor Nagylócon, a Kossuth úton

a részeg férfi nem tudott kikerülni két, az út jobb oldalán parkoló autót és nekik csapódott. Végül a templom kerítése állította meg a pár kocsiját.

A balesetben az "anyósülésen" utazó

nő súlyosan megsérült. Több bordája eltört, a mellkasa is sérült, az arcán is zúzódások keletkeztek. 

Mindhárom autóban és a templomkerítésben is kárt keletkezett. 

A rendőröknek a nő azt mondta, hogy ő vezetett. A helyszínre siető szülei viszont elárulták, hogy a lányuk nem is tud vezetni, csak az élettársát próbálja védeni. A férfi elismerte, hogy ő volt a sofőr.

A kép illusztrációForrás: --

Az ügyészség a részeg sofőr ellen súlyos testi sértést okozó baleset miatt emelt vádat, melyben figyelemmel a sofőr büntetlen előéletére és az áldozat megbocsátására felfüggesztett börtönbüntetést, illetve vezetéstől eltilzás kiszabását, emellett a 40.000 Ft-os bűnügyi költség megfizetését javasolta.

A balesetnek nem csak büntetőjogi következményei lehetnek: a másik két autóban és a  templomkerítésben okozott kárt a vétkes sofőr felelősségbiztosítója megfizeti ugyan, de a férfi számíthat rá, hogy mivel a baleset okozása előtt ivott, a kötelező felelősségbiztosításra vonatkozó jogszabályok alapján követelni fogják tőle ezt a pénzt. - írja az Ügyészség oldala.