Egy nyársapáti férfi, Lunka Máriusz felesége és gyereke halt meg a pénteki horror balesetben. A férfi főnöke elvesztette az irányítását az autója felett és belecsapódott a buszmegállóba, ahol több gyerek is várakozott. Amikor a férfi odaért a balesethez, a felesége és a nagyobbik fia már nem élt, a kisebbik gyerek pedig őt szólongatta – írja a Bors.

A 441-es út mellett a 28 éves nő éppen iskolába kísérte a gyerekeit, amikor egy furgon belehajtott a buszmegállóba. A balesetben az anya és a 9 éves fia azonnal meghalt. A 7 éves fia, valamint két másik gyerek és a kocsi sofőrje súlyosan megsérült.

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

A sofőr, K. István Cegléd felől érkezett, amikor hirtelen irányíthatatlanná vált az autója, majd hosszú cikázás után belecsapódott a buszmegállóba. A férfi éppen a lányát vitte gimnáziumba. Egy 13 éves fiú, Csabika és a bátyja is a buszmegállóban állt a baleset idejében, ők nem sérültek meg.

"A buszt vártuk, akkor vettük észre a furcsán cikázó autót. Gyorsan félrerántottam a testvérem, aztán láttam, hogy az egyik fiú nagyon vérzik, szóval odarohantam, és a táskáját a feje alá tettem. Odanéztem a hölgyre, de rögtön láttam, hogy ő már nem él. Ő és a kisfia voltak legközelebb a kocsihoz, Máriusz a padon ült" – mondta a fiú a Borsnak, aki nem fogja elfelejteni amit látott. Ezek után a szomszédba szaladt segítségért.

"Megölted a feleségem és a gyerekeim"

Az elgázolt nő, Tímea férje munkába készülődött, amikor megtudta, hogy mi történt. Éppen ahhoz a K. Istvánhoz ment volna dolgozni, aki belehajtott a buszmegállóba. Azonnal kirohant a megállóba, ahol sokkot kapott.

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

A kisfiamat és a feleségemet szólongattam, de ők már nem válaszoltak, akkor már nem éltek. Akkor hallottam meg a kisebb fiamat, Botondot, ahogy szólongat: Apuka, apukám, segíts! Ezen a héten kezdte az első osztályt– mondta a lapnak Máriusz a könnyeivel küszködve. A helyszínen rögtön felismerte a főnökét, aki akkor már kiszállt a kocsiból.

"Rögtön megismertem, és kiabáltam, hogy megölted a feleségem és a gyerekeim"

– tette hozzá.

A férfi éppen a másik fiához tartott a kórházba, aki súlyosan megsérült a balesetben, a bal lába roncsolódott. Rajta kívül egy 16 éves fiút és egy 8 éves lányt vittek mentőhelikopterrel kórházba. A 40 éves sofőrnek súlyos csigolyasérülései lettek.

Azt még nem lehet tudni, hogy pontosan mi okozta a balesetet, de K. Istvánt mindenki felelősségteljes sofőrnek ismeri.

Gyerekkorom óta ismerem őt, normális, becsületes ember. Tragédia ez mindkét családnak, István is családapa, éppen az elsős gimnazista lányát vitte iskolába, amikor ez az egész történt – mesélte egy férfi, aki nemcsak Istvánnak, de Máriuszéknak is jó barátja.