Elindult a baloldali mucsaizás is: most vidékinek nevezik Vidnyánszky Attilát

Vágólapra másolva!
A baloldal ismert és kevésbé ismert vezetői és támogatói egymást túllicitálva próbálják támadni Vidnyánszky Attilát. Mert a nagy rendezőt nevezték ki a hosszú évek óta súlyos szakmai gondokkal küzdő Színház- és Filmművészeti Egyetem kuratóriumi elnökének. Gyurcsány vagyonelkobzásos fenyegetőzése, egy MSZP-s képviselő deportálásra utaló mondatai, egy kevéssé ismert - de Soros blogjától a többi baloldali propagandaoldalig alaposan népszerűsített - fiatal színésznő ukránozása (és az 55 éves, Kossuth-díjas magyar művész öregezése után) itt a legújabb gyalázkodás: a színészi pályán perifériára szorult, később a pályát is elhagyó egykori színésznő, későbbi 168 Óra-alkalmazott vidékinek titulálta Vidnyánszky Attilát. Természetesen az ő fogalmai szerint ez szidalmat jelent.
Vágólapra másolva!

"Vidnyánszky legnagyobb baja az, amiről még csak nem is tehet, hogy tényleg nem tudja, mit beszél, ugyanis nem beszéli azt a nyelvet, amelyet anyanyelvként használ.

Ismeri a szavakat, nincsen akcentusa, de a szocializációja, a kultúrája, a gyökerei, a reflexei miatt nem érti azokat a metaforákat, amelyeket mi, és nem ismeri a budapesti-városi tolvajnyelvet. Azt, amelyen mi, a XX. századi világvárossá lett főváros polgárai nevelkedtünk, amelyet mi félszavakból, ő meg egész mondatokból sem."

A sorok magukért beszélnek, felesleges hosszabban elemezni a meglehetősen (elnézést a durvaságért) primitív vidékizést.

Ezt egy, a színészi pályáról a teljes perifériára kerülő, majd azt elhagyni kényszerülő színésznő írta a Facebookon, a Mandiner vette észre. A volt színésznő később a 168 Óránál dolgozott, újságírói munkakörben. Most, saját bevallása szerint legalábbis, a Pesti Magyar Színházban dolgozik mint sajtós.

Tehát az ukránozás és öregezés után itt a legújabb baloldali vád: Vidnyánszky Attila (szerintük) vidéki.

Kíváncsiak vagyunk, mi lesz a következő.