Egy 21 éves józsai férfi ellopott egy terepjárót, hogy azzal menjen egy cigit venni, ugyanis nem akart buszjegyre költeni. Hazafelé azonban egy kanyarban kisodródott és belehajtott a kukoricásba. Ijedtében otthagyta az autót és az iratait is.

A rendőrséget szeptember 3-án éjjel értesítették, hogy Józsán elloptak egy terepjárót. Azonnal kiadták a körözést, és nem sokkal később meg is találták az autót a 35-ös főút mellett, egy kukoricásban. Átkutatták, és találtak benne egy pénztárcát, benne egy 21 éves férfi irataival. A terepjáró tulajdonosa elmondta a rendőröknek, hogy nem ismeri a tárca gazdáját.

A rendőrök végül szeptember 5-én reggel elfogták a férfit, akit kihallgatása után őrizetbe vettek és javasolták a letartóztatását.

Forrás: Police.hu

A józsai férfi beismerő vallomásában elmondta, hogy kölcsön akarta venni a terepjárót, amíg bemegy Debrecenbe cigiért. A városba gond nélkül bevezetett, a cigit is megvette, de hazafelé az egyik kanyart túl gyorsan vette be, lesodródott az útról és belehajtott a kukoricásba. Ettől annyira megijedt, hogy otthagyta az autót, benne a pénztárcájával.

A rendőrség jármű önkényes elvétele miatt indított nyomozást.