Egy 9 éves kisfiúz molesztált egy férfi Budapesten. A gyerek pont a nagyanyjánál volt látogatóban, az idős asszony engedte át a szomszédba játszani. Ő maga is vele ment, a férfi néhány percre maradt csak kettesben a gyerekkel, ezalatt zaklatta. A nő most a Ripostnak beszélt a történtekről.

 

„Kettétört a szívem!" - mondta a Ripostnak egy XX. kerületében élő nő, aki átengedte a szomszédba 9 éves unokáját, ahol egy férfi molesztálta a kisgyereket.

Egy hétig nyaralt nála a két unokája, egy 12 éves kislány és a 9 éves fiú. Utóbbit támadta meg a pedofil férfi a gyanú szerint.

"Augusztus 22-én a gyerekek kint játszottak az udvaron, amikor váratlanul egész egyszerűen bement hozzájuk a szomszéd. A párom kinyitotta a kaput, hogy kivigye a szemetet, ekkor jelent meg a férfi a két kislányával. A lányokat ismertem, de mindig az anyjukkal láttam őket. Az idegen szó nélkül bejött az udvarra, majd azt mondta: Van medencétek? Nekünk is van, de nem ilyen hideg, jöjjenek át hozzánk a gyerekek.

Az asszony elengedte a gyerekeket, de ők is velük tartottak a párjával a szomszédba.

"A kertjükben megkínáltak minket, a férfiak alkoholt is ittak, mi az anyukával beszélgettünk. Én hamar eljöttem, később az anyuka kísérte vissza az unokáimat, jöttek vele a lányai is, tíz perccel később pedig megjelent a férfi is, akit a párom visszakínált. Elővettem a játékokat a gyerekeknek, jött velem a férfi is, beszélgettünk. Furcsa volt a közvetlensége, kényelmetlenül éreztem magam, mert megsimogatott, puszit adott az arcomra. Utólag arra gondolok, így próbált a gyerek közelébe jutni. Balázska az előtérben ült, a férfi pedig mellé telepedett" – folytatta az asszony.

"Én szaladgáltam a gyerekek között, így nem vettem ezt észre. Amikor kiültünk a kertbe, Balázska is kijött, a pasi mögötte, ráhajolt a gyerekre hátulról. Milyen telefonod van? – kérdezte, mire a gyerek csúnyán ráförmedt.
Meglepődtem, mert Balázska nem ilyen. Ekkor telefonált Balázs anyukája és a gyerek gyorsan elkérte a telefont, bement vele a házba. Én kikísértem a vendégeket. Amikor visszatértem, Balázska az ágyon feküdt és sírt, azt mondta az anyjának, hogy haza akar menni. Nem értettem, mi ütött bele, átvettem a telefont, és az anyja azt mondta, hogy hívjam azonnal a rendőrséget.
Balázska édesanyja mondta el a nagymamának, hogy a szomszéd néhány perce molesztálta a gyereket, belenyúlt a nadrágjába és simogatta, húzogatta a nemi szervét, sőt azt kérdezte a gyerektől, megpuszilhatja-e ott.

"Több rendőr is kijött, azt kérték, menjünk be a kapitányságra, mire Balázska megijedt, sírva azt mondta, nem akar börtönbe vagy intézetbe kerülni. Attól félt, hogy ő a hibás, lehet, hogy ezzel is a férfi fenyegette meg – vélekedik a nagymama."

A férfi később meg akarta beszélni a történteket.

"Kint voltunk az udvaron, amikor megjelent a szomszéd, hogy beszélgetni akar" – mondja a nagymama.

Ráförmedtem, hogy mit tett a gyerekkel, mire azt mondta, hogy semmit. A lányom elzavarta, erre kérte, hogy „beszéljük ezt meg". Mit kell megbeszélni, ha nem történt semmi?A ripost megkereste az ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányságot, ahonnan a következő választ kaptuk:
„Megkeresésével kapcsolatosan tájékoztatjuk, hogy az Ön által említett esettel összefüggésben szexuális erőszak miatt indult nyomozás."
A rendőrök már őrizetbe is vettek egy férfit, akinek a bíróság a bűnügyi felügyeletét rendelte el.

A gyerekeket az anyjuk másnap hazavitte. Az anyja szerint a kisfiú mostanában csak fekszik a szobájában és bámul maga elé. Ha kudarc éri, azonnal elsírja magát. Az apjának el se merte mesélni, hogy mi történt vele.