2,5 kilogramm vágott dohány és 14 ezer szál cigaretta mellett több mint száz ruházati terméket és különféle márkajelzéseket találtak a pénzügyőrök egy családi házban Somogy megyében.

Egy Somogy megyei családi háznál tartottak jövedéki ellenőrzést a Somogy megyei pénzügyőrök a helyi Polgárőr Egyesülettel közösen. Az ellenőrzéskor 2,5 kilogramm vágott dohányt és 14 ezer szál adózatlan dohányterméket találtak és foglaltak le - írja bejegyzésében a Nemzati Adó- és Vámhivatal (NAV).

A közlemény szerint a családi ház egyik épületében jelentős mennyiségű hamis ruházati termékre és azok előállítására alkalmas eszközökre is bukkantak. Különféle mappákban és dobozokban Adidas, Calvin Klein, Emporio Armani, Hugo Boss, Tommy Hilfiger márkajelzéseket találtak, de a felhelyezésükhöz szükséges szitanyomó, vasaló, varrógép is előkerült. Az ellenőrzésről egy felvételt is megosztottak a NAV Facebook-oldalán.

A pénzügyőrök lefoglalták a hamis termékeket és iparjogvédelmi jogok, valamint szerzői jogok megsértésének gyanúja miatt indítottak nyomozást.