A PestiSrácok.hu hétfői írása szerint megbukott a baloldali összefogás Jászberényben, a jobbikos polgármester, Budai Lóránt feloszlatná a testületet.

A hírportál információi szerint Budai Lóránt (Közösen Jászberényért Egyesület), a jászberényi összellenzék polgármestere a testület feloszlatását indítványozza, majd az időközi választás kiírását. Budai Lóránt szerint ugyanis nincs elégséges támogatottsága a várost vezető szivárványkoalíciónak, a testületben pedig mindennapossá vált a "politikai erőfitogtatás" - írták.

(...) Ha ez ilyen formában folytatódik, be kell látni, hogy ez így nem működik. A megoldást abban látom, ha a testület feloszlatja saját magát, melyre az ajánlatot meg fogom tenni. Lehetnek vitáink, de ahhoz, hogy egy város működni tudjon, az alapokban egyet kell értenünk - idézte a polgármester szavait a Pesti Srácok.

Budai LórántForrás: Facebook/Budai Lóránt

Budai Lóránt a Pesti Srácok szerint reményét fejezte ki, hogy a voksolás után egy többségi támogatású városvezetéssel dolgoznak majd együtt.

A cikkben hozzátették: az eset különösen érzékenyen érintheti a Jobbikot, amely - főleg Jakab Péter pártelnökké választása óta - folyamatosan veszít népszerűségéből vidéken, ahol több alapszervezetük is feloszlatta magát az elmúlt hónapokban.