Két férfi összesen nyolc migránst akart Magyarországon keresztül Nyugat-Európába csempészni. Az egyikük a kanálisban akart elbújni a rendőrök elől, de nem járt sikerrel, később a társát is elfogták. A bíróság elrendelte a letartóztatásukat.

A rendőrök Kiszombor külterületén találtak egy olasz rendszámú, leállított autót, aminek nyitva voltak az ajtajai. A közelben nem találtak senkit, ezért tovább kerestek. Végül 8 migránst találtak, akik szír állampolgárnak vallották magukat, de sem személyi azonosságukat, sem magyarországi tartózkodásukat nem tudták hivatalosan igazolni. 

Forrás: Police.hu

Ezek után egy szerb férfit találtak, aki egy kanálisban bujkált. Megtalálták nála a talált autó kulcsát. Az ellenőrzése közben felmerült annak a gyanúja, hogy van egy társa is. Később azt a férfit is megtalálták.

A két féri ellen embercsempészés miatt indult eljárás. Az ügyészség javasolta a letartóztatásukat, mert fennáll a szökés, elrejtőzés, valamint az eljárás meghiúsításának veszélye. A bíróság a javaslattal egyetértve egy hónapra elrendelte a letartóztatásukat – írja közleményében a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség.