Csak egy hete költözött be új otthonába a család, máris megtörtént a tragédia: másfél éves kislányuk kiesett az erkélyről, és bár azonnal kórházba vitték, már az orvosok sem tudták megmenteni az életét, hajnalban meghalt. A kislány egyik rokona elmondta, a szülők nyitva hagyták az erkélyajtót, így tudott kimenni a kislány oda. Ettől még nem esett volna ki, de az egyik rács hiányzott az erkélyről, így a gyerek egyenesen a földre zuhant, három emelet magasból.

A tragédia Szekszárd egyik csendes, nyugodt, rendezett lakótelepén történt. A helyiek úgy tudják,

a család alig egy hete költözött a lakásba, így nem igazán ismerték őket, ennek ellenére természetesen mindenkit sokkolt a másfél éves kislány halála.Amikor megérkeztünk a helyszínre,

egy idős asszony pont rózsákat és egy mécsest tett a ház elé, így emlékezett a 21 hónapos kislányra.

Fotó: Polyák Attila - Origo

„Tegnap furcsa hangzavart észleltem, mentők érkeztek a ház elé, aztán egy mentőhelikopter is, akkor már tudtam, hogy valami komoly baj történt. Aztán láttam, hogy egy egész seregnyi ember áll a ház előtt, akkor már én is lejöttem megnézni, hogy mi történt

- kezdte az idős nő.

„A pici lány, onnan a harmadikról esett ki. Az erkélyről az egyik rács hiányzik. Az egyik szomszéd mondta, hogy látta, ahogy az apja felkapta, és egyenesen rohant vele a mentőállomásra, ami itt van, a szemben lévő utcában. Mivel nagyon súlyosan megsérült, végül helikopterrel vitték el a kórházba, aztán hallottam, hogy meghalt. A szívem szakadt meg. Imádom a gyerekeket, nem tudom elviselni, hogyha valami baj éri őket. Pedagógus a szakmám, tanítóként dolgoztam, hat unokám és négy dédunokám is van, talán ezért"

- tette hozzá könnyes szemekkel.

Fotó: Polyák Attila - Origo

Egy másik lakó védeni próbálta a szülőket, szerinte véletlen baleset áldozata lett a kislány.„Borzasztó. Kedves, illemtudó család, pici gyerekkel, és rögtön ilyen tragédiát kell átélniük az új lakásukban. Sajnos, sosem lehet az ember elég óvatos. Bárhogy is próbál odafigyelni egy szülő, a baj sokszor elkerülhetetlen. Én nem hibáztatom az anyukát, valószínűleg szellőztetett, és ezért hagyta nyitva az erkélyajtót, nem gondolnám, hogy nemtörődömségből"

- mondta az asszony.

Fotó: Polyák Attila - Origo

Szó szerint rosszul lettem, amikor megtudtam, hogy ez nálunk történt. Nagyon sajnálom azt a szegény kislányt, és a családját is. A legfájdalmasabb dolog, ha az ember elveszíti a saját gyerekét. Az ilyesmit nem lehet feldolgozni, képtelenség elfelejteni

- mondta egy másik szomszéd.

Fotó: Polyák Attila - Origo

Becsengettünk a családhoz is, ahol a tragédia történt. Az egyik rokon, úgy tudjuk, a kislány nagyapja nyitott ajtót gyászruhában, komor arccal. Először nem akart nyilatkozni a történtekről, később azonban elárulta, hogy nyitva maradt az ajtó, így jutott ki a kislány az erkélyre:Az édesanyja nyitva hagyta az ajtót, onnantól meg már kész volt a baj. Azt se tudni, most velük mi lesz, a kihallgatás folyamatban van, büntetőeljárás indult ellenük. Elég nagy baj ez az egész családnak- mondta a férfi.

Fotó: Polyák Attila - Origo

Ahogy korábban megírtuk, tegnapelőtt délután kiesett egy 21 hónapos kislány az egyik többemeletes ház erkélyéről Szekszárdon. A rendőrség a történtek után lezárta az utcát, ahol a baleset történt, hogy biztosítsák a területet, ugyanis a kisgyerekhez mentőhelikopter érkezett. A gyereket kórházba vitték, de már nem tudtak rajta segíteni.