Soroksári futónő-gyilkosság: "a férjemet és engem is megölt”

soroksári futónő, Kardosné Gyurik Krisztina
Krisztina mindennap ugyanazon az útvonalon futott.
Vágólapra másolva!
A soroksári Gyurik Krisztinát hét évvel ezelőtt gyilkolták meg, miután kocogni indult a megszokott útvonalán. A gyilkossággal R. Szilvesztert vádolják, akinek a DNS-mintáját megtalálták a helyszínen, valamint nála volt a nő telefonja is. Az ügy tárgyalása ma folytatódott, ahol az áldozat anyját és özvegyét is meghallgatták – írja a Blikk.
Vágólapra másolva!

A koronavírus miatt az ügy vádlottját, R. Szilvesztert távmeghallgatással kapcsolták be a tárgyalásba, ahol Gyurik Krisztina anyját és özvegyét is meghallgatták. Az asszony szerint a férfi egy többszörös gyilkos – írja a Blikk.

"A lányom haláláról rettenetes körülmények között értesültem. A vejem felhívott, hogy eltűnt a Kriszti. Elment futni és azóta nincs meg. Majd a vejem felrohant hozzám éjjel, hogy meghalt a Kriszti.

Aki meggyilkolta nem csak a lányomat, hanem a férjemet és engem is megölt. Ő egy többszörös gyilkos"

– mondta vallomásában az asszony.

R. Szilveszter Fotó: Koncz Márton - Origo

Az anya után a bíróság meghallgatta Kardos Lajost is, aki Gyurik Krisztina férje volt. Elmondta, hogy alig kapott információt a gyilkosságról a nyomozóktól, több dolgot is az újságokból tudott meg.

"A feleségemnek megváltozott a viselkedése a halálát megelőző héten. Nagyon kedves lett, még ajándékot is vett nekem, pedig nem volt születésnapom. Amikor a rendőrök megtalálták a feleségem holttestét, engem nem engedtek oda.

Öt éven keresztül számtalanszor kihallgattak, de azt még mindig nem tudom, hogy pontosan mi történt a feleségemmel.

A nyomozók csak csöpögtették az információkat. A legtöbb információt az újságokból tudtam meg. Az állítólagos szexuális bántalmazásról is a médiából értesültem. Abban biztos vagyok, hogy a feleségem harcolt az életéért" – mondta az özvegy.

Kardosné Gyurik Krisztina Forrás: Bors/Fejér Bálint

Megerőszakolták és meggyilkolták

A 36 éves családanya, Kardosné Gyurik Krisztina 2013. szeptember 25-én futni indult a szokásos útvonalán. Miután nem ért haza időben, a férfi bejelentést tett a rendőrségen, akik azonnal keresni kezdték a nőt.

A holttestét egy kutya találta meg, a Szigetidűlő út melletti fás-bokros területen, nem messze soroksári otthonuktól.

Kiderült, hogy Krisztinát megerőszakolták és brutálisan meggyilkolták.

A rendőrök 5 év alatt több mint 391 tanút hallgattak ki és több, mint 1500 DNS-mintát vizsgáltattak meg.

Végül egy DNS-minta vezette el őket R. Szilveszterhez 2018 szeptemberében. A férfi akkor lopás miatt ült börtönben.

A gyilkosság idejében hajléktalan volt és lopásokból tartotta fent magát. Amikor börtönbe került, a leadott tárgyai között volt Krisztina telefonja is.