A Magyar Nemzet birtokába került hivatalos iratok azt bizonyítják: a Bíró László érdekeltségébe tartozó Hegyalja-Mix valóban tetemes munkabértartozást halmozott fel. Mint ismert, Bíró Lászlónak, a baloldali összefogás tiszaújvárosi jelöltjének a tulajdonában volt egy csernelyi varroda 2014 és 2016 között, és több egykori dolgozó a mai napig hiába várja a munkája ellentételezését. A Hír TV által megszólaltatott tanúk szerint amikor a dolgozók elmaradt munkabérüket követelték, akkor Bíró „lelövéssel" fenyegette meg őket. Az elmaradt bérek rendezése azért húzódik a mai napig, írja a lap, mert Bíró egy olyan vállalkozónak adta át a varroda irányítását, akinek kilenc kényszertörlés alatt lévő cége van, vagyis az „üzletember" egy egyszemélyes cégtemető.

A következő napokban a Magyar Nemzet beszámol azokról a dokumentumokról, amelyek a lap birtokába jutottak az üggyel kapcsolatban. Az egyik ilyen dokumentum arról tanúskodik, hogy a Hegyalja-Mix Szociális Szövetkezet kényszertörlése közben a Fővárosi Törvényszék Cégbírósága bérgarancia biztos kijelöléséről döntött. Emellett több hivatalos dokumentum is rögzíti az elmaradt béreket.

Megtesszük a jogi lépéseket a Hír TV műsorában elhangzottak miatt – írta Bíró László a Facebook-oldalán szeptember ötödikén, miután napvilágot látott a történet. A Jobbik politikusa mindent tagadott. A közösségimédia-oldalán közölte: soha senkit nem fenyegetett fegyverrel, nem tartotta vissza a bérét, „sőt mind a mai napig fizetem azt a hitelt, amit magánszemélyként vettem fel, hogy rendezni tudjam a munkavállalók fizetését". A tanúk és a dokumentumok azonban más megvilágításba helyezik a történetet, írja a Magyar Nemzet.