Nagy szenzáció a fegyvergyárak Magyarországra települése

Vágólapra másolva!
A NATO által elvárt képességeket nemcsak fegyverzet vásárlása útján tudjuk teljesíteni, hanem jól végiggondolt hadiipari befektetések révén is – minderről Maróth Gáspár védelmi beszerzésekért felelős kormánybiztos beszélt a PestiSrácok.hu-nak. Azt is elmondta, a fegyvergyárak Magyarországra települése nagy szenzációnak számít a szakmában, mint ahogyan az is érzékelhető, a haderőfejlesztési programunk végrehajtása olyan elismerést hozott az elmúlt évek során, ami sok más ország számára is bevallottan követendő példát jelent. Hozzátette: amit a Gyurcsány-kormány az ország védelmi képességeinek tekintetében maga mögött hagyott, az sokkoló volt.
Vágólapra másolva!

Maróth Gáspár kijelentette, hogy amit a Gyurcsány-kormány az ország védelmi képességeinek tekintetében maga mögött hagyott, az sokkoló volt.

A valódi haditechnikai fejlesztésekre csak ezt követően, a második fázisban kerülhetett sor.

Azonban a szervezet által elvárt képességeket nemcsak fegyverzet vásárlása útján tudjuk teljesíteni, hanem jól végiggondolt hadiipari befektetések révén is. Ez sokkal költséghatékonyabb és egy, a magyar gazdaságot élénkítő módja a védelmi szektor fejlesztésének. Ezért vettük meg az osztrák gyárat, illetve hajtunk végre további beruházásokat is – mondta Maróth Gáspár.

A Nemzeti Védelmi Ipari és Védelmi Célú Fejlesztésekért, valamint a Haderő-modernizáció Koordinálásáért Felelős Kormánybiztos Titkársága által közreadott képen a Magyar Honvédség első Leopard 2A4 harckocsija összeszerelés közben a Krauss-Maffei Wegmann (KMW) müncheni üzemében Forrás: MTI/Kmw

Egyébként ezekre a valós veszélyekre hívják fel a NATO és más elemző szervezetek is hangsúlyosan a figyelmünket. A haderőfejlesztéssel arra is fel kell készülnünk, hogy semmilyen történelmi fordulat se érjen váratlanul minket a jövőben – tette hozzá.

Maróth Gáspár szerint a haderőfejlesztésben hozott döntések messze túlmutatnak az országhatáron, és fontos piaci értéket képviselnek ipari partnereink számára.

Elmondják, hogy évek óta gondolkodnak azokról a megoldásokról, melyeket mi az elsők között valósítunk meg. Nagyon nagy, koordinált csapatmunka folyik a honvédség, a honvédelmi minisztérium, az ITM és a kormánybiztosi titkárság munkatársai között - mondta a kormánybiztos.