Bezártak egy kábítószert árusító üzletet a VII. kerületben - videó

marihuana, Budapest, Kertész utca
Vágólapra másolva!
Úgy hirdette magát egy üzlet Budapesten a VII. kerületi Kertész utcában, hogy Magyarországon náluk lehet elsőként cannabis virágot, marihuánát vásárolni. A rendőrség 2020. szeptember 10-én este a Készenléti Rendőrség, a Katasztrófavédelem, a Nébih, illetve az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet munkatársaival együttműködve megjelent a helyszínen, kutatást tartottak és kábítószergyanús növényi törmeléket foglaltak le.
Vágólapra másolva!

Azt írják a rendőrség honlapján, hogy a közel négy kilogramm szúrós szagú, zöld színű

kábítószergyanús növényi törmelék a helyszínen alkalmazott kábítószerteszt szerint THC tartalmú kábítószer volt.

A rendőrök a kutatás során lefoglalták az üzlet 20 perc alatt keletkezett közel 400 ezer forintos bevételét is. A katasztrófavédelem munkatársai az üzletet az egyéb szabálytalanságok miatt ideiglenesen bezárták.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság rendőrei az üzletből 15 vásárlót mintavétel céljából előállítottak, akik közül 12 embernek lett pozitív az eredménye különböző kábítószerek vonatkozásában.

A rendőrök a lefoglalt kábítószergyanús anyagot laborba vitték, amelyről az előzetes vegyészszakértői vélemény megállapította, hogy kábítószernek minősül. A rendőrség az üzlet két tulajdonosa ellen kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt indított eljárást.