A szentei Saliga Zsófia a NOOL-nak számolt be arról, hogy csütörtök este, biciklizés közben látott egy medvét egy földúton. A Bükki Nemzeti Park Igazgatósága szerint idén ez a sokadik medveészlelés volt Nógrád megyében.

A nő azt mondta a hírportálnak, hogy biciklizni volt az erdőben, azon az útvonalon, amerre mindig jár. Már épp hazafelé tartottam kora este 18 óra körül, amikor arra lettem figyelmes, hogy valami mozog a földút közepén, ami nagy és sötét színű - mondta, hozzátéve, hogy először kutyának hitte azt, amit lát.

A biciklis szerint körübelül egy perc múlva megint megmozdult az állat, felemelte a jobb első lábát, majd visszaengedte. Akkor már tudta, hogy egy medvét lát, amelytől nagyjából 30-40 méterre lehetett.

Azt hallottam, hogy ilyenkor mozdulatlanul kell maradni és nem szabad neki hátat fordítani. Újabb perc elteltével úgy döntöttem, hogy nem várok tovább és hátrafelé lépkedve, lassan elkezdtem távolodni tőle. Amikor már nem láttam őt a fáktól, másik úton tekertem haza – mesélte a részleteket Saliga Zsófia.