Szerencséje volt a gyulai orgonistanőnek, aki fiatal napozóknak köszönheti, hogy még mindig játszhat kedvenc hangszerén.

A gyulai orgonistanő szokásos sétájára indult kutyájával a helyi duzzasztóhoz. Sokat járnak oda, korábban még sosem történt baj. Azon a napon viszont:
Amikor a hajók leengedésére szolgáló sólyához, vagyis az enyhe lejtésű csúsztatópályához értünk, bedobtam a labdát a vízbe, de a kutya nem hozta ki teljesen, így az algás betonon párat léptem, majd megcsúszott a lábam és ráestem a betonra – mesélte a Ripostnak a nő, majd azzal folytatta, hogy:
Borzalmas fájdalmat éreztem.A csúszós, algás talajon

alig bírt felállni, amikor nagy nehezen sikerült a partra jutnia, érezte, hogy a keze csak lóg a teste mellett,

később kiderült, hogy eltört az orsócsontja. Kétségbeesetten fordult a közelben napozó fiatalok felé, akik egyből a segítségére szaladtak.
Mondták, hogy hívnak mentőt, és ha mondok nekik címet, akkor Tappancsot haza is viszik. Így is lett –mesélte az asszony az orgonista.

A nőt végül a mentők kórházba vitték, ahol

begipszelték a kezét, majd később meg is kellett műteni.

A nő azt mondja, hogy nehéz napokon van túl, de sokkal rosszabb lett volna, ha nincsenek ott a segítőkész fiatalok. Akiknek szeretné megköszönni, hogy nem hagyták cserben:
Én zenetanár vagyok, és minden vasárnap orgonálok a miséken. A munkaeszközöm a kezem, ha nem segítenek, lehet, hogy a munkámat és a hivatásomat is elveszítettem volna... - hálálkodott az asszony.