A héten végleg búcsút int a nyárias időjárás, néhány napon belül megérkezik a valódi ősz - írja előrejelzésében a Köpönyeg.hu.

Hétfő: Fátyolfelhők zavarják a napsütést, de csapadékra továbbra sem kell számítani. Folytatódik a szeptemberi kánikula: délután 27 és 32 fok között alakul a hőmérséklet. Nem lesz front felettünk. Az északkeleti szél időnként megélénkül.

Kedd és szerda: Sok napsütésre, kevés fátyol-, illetve gomolyfelhőre számíthatunk. Eső nem lesz. A hőmérsékletben sem lesz változás, marad a 27-32 fokos nyárias idő. Néha megélénkül a délkeleti szél.

A szél már hétfőn feltámad, de még napokig kell várni a lehűlésreForrás: Image Source/© Image Source, all rights reserved./Leland Bobbe

Csütörtök: Napközben egyre jobban megnövekszik a gomolyfelhőzet, és  estétől elszórtan már zápor, zivatar is előfordul. A szél fokozatosan északkeletire fordul és megerősödik, zivatarok környezetében viharossá fokozódik. Az utolsó nyárias nap lehet: a hőmérséklet még eléri a 25-31 fokot.

Péntek: Erős lehűlés várható, kb. 10 fokkal esik vissza a hőmérséklet, ezzel véget ér a nyárias napok sorozata. Többfelé lesz erős az északkeleti szél. Elszórtan fordul elő záporeső.