A baloldali politikusok először a koronavírus-járvány során meghozott kormányzati intézkedéseket, majd a gazdaságvédelmi akcióterv lépéseit támadták, mindezzel pedig azt bizonyították, hogy nem lehet számítani rájuk a védekezésben. Ugyanakkor nem lett igazuk, hiszen amellett, hogy Magyarország a világon az egyik legsikeresebben kezelte a járvány első szakaszát, a negatív gazdasági hatásokat is sikeresen kivédte. A baloldal március közepe óta arról beszélt, hogy a kormány a veszélyhelyzet életbe lépésével egyeduralmat akar létrehozni, nincs parlament, és ezt minden nemzetközi fórumon terjesztették is. Bár a baloldali politikusok folyamatosan akadályozni próbálták a koronavírus-járvány közben a kormány tevékenységét, a védekezést, nem szavazták meg a védekezéshez a törvényeket, egyre abszurdabb nyilatkozatokat tettek, de ennek ellenére arra jutott energiájuk, hogy egy kamuvideót készítsenek egy közönséges csalóval. Nézzük a részleteket.

A koronavírus második hullámának az érkeztével érdemes felidézni, hogyan viselkedett a hazai baloldal a járvány első szakaszában. Teljesen világos, hogy hónapokkal ezelőtt bebizonyították ezek a politikusok, hogy nem lehet számítani rájuk a védekezés során. Ahogyan a járvány első hulláma során, úgy most is mindent megtesz a baloldal, hogy ne legyen sikeres a védekezés.  

A baloldal egyetlen politikusa sem támogatta a kormány koronavírus elleni védekezését, kiderült, hogy nem lehet számítani rájukForrás: MTI

A baloldal nem támogatta a hatékony védekezést

A kormány még március 11-én hirdetett veszélyhelyzetet, rendkívüli jogrendet az ország teljes területére a koronavírus-járvány miatt. A veszélyhelyzet kihirdetésére azért volt szükség, mert az ekkor életbe lépő különleges jogrend biztosította a járvány elleni védekezéshez szükséges gyors és rendkívüli intézkedések azonnali végrehajtását a kormány számára. A kormány március közepén azt kérte az ellenzéki pártoktól, hogy a hatékony védekezés érdekében a parlament térjen el a házszabálytól, és amint csak lehet, szavazzon a koronavírus-törvényről.

A baloldali képviselők (az MSZP, a DK, a Párbeszéd, a Jobbik és az LMP képviselői) azonban sem a házszabálytól való eltérést, sem magát a törvényt nem támogatták.  Érthetetlen volt a baloldal magatartása, hiszen az Alaptörvény és maga a törvényjavaslat világos korlátozásokat tartalmaz a kormány esetleges túlhatalmával szemben, így az Alkotmánybíróságnak és magának az Országgyűlésnek is van lehetősége mindenféle túlkapással szemben fellépnie. 

Fontos azt is megemlíteni, hogy március elején a baloldali politikusok és sajtójuk rendre azt állította, hogy a kormány nem hozta meg időben a szükséges szigorító intézkedéseket, illetve hogy az egészségügy nincsen felkészülve a járványra, üzeneteikkel folyamatosan próbálták rombolni az egészségügyi intézkedésekbe vetett társadalmi bizalmat.

Müller Cecília országos tisztifőorvost is folyamatosan támadta a baloldalForrás: MTI/Balogh Zoltán

Müller Cecíliát is teljesen alaptalanul támadták

A hazai baloldal hazudozással, személyének teljes hiteltelenítésével próbálta az elmúlt hónapokban támadni Müller Cecília országos tisztifőorvost is. A baloldali támadások élén a Jobbik állt, de persze az MSZP és a Gyurcsány-párt sem maradt le. Például a semmilyen orvosi végzettséggel nem rendelkező Bangóné Borbély Ildikó úgy fogalmazott március 24-én, hogy "mindennap elmondja az Operatív Törzsben a Cecília főigazgató asszony, vagy nem tudom, hogy kell szólítani". Kunhalmi Ágnes pedig arról írt, hogy "tesztelni, tesztelni, tesztelni kell és maszkot kell viselni, mert akármennyire nem hisz benne Müller Cecília, mégiscsak inkább a WHO-ra hallgassunk, meg a mértékadó járványügyi szakemberekre". 

Korábban nem látott nemzetközi támadás

A koronavírus-törvény kapcsán példátlan nemzetközi hadjárat indult Magyarország és a nemzeti kormány ellen. A hazai baloldali politikusok, illetve a hozzájuk kötődő, jelentős részben álhíreket terjesztő sajtóorgánumok folyamatosan náciztak, diktátoroztak. Álságosan azt állították, hogy Magyarország diktatúra lett, a koronavírus-törvény hatálya örök időkre szól, és a demokrácia felszámolásához fog vezetni. 

Többen azt hazudták, hogy felfüggesztették az Országgyűlés működését, ezt aztán sokan átvették. A koronavírus-törvény kapcsán, dacára a világjárványnak, az Európai Parlament május 14-én vitát rendezett Magyarországról, ahol a korábbiakhoz képest is rengeteg hazugság hangzott el a magyar kormányról és az országról.

Az Európai Néppárt (EPP) vezetője, Donald Tusk egykori lengyel kormányfő és Európai Tanács-elnök is méltatlan vádakkal illette a magyar kormányt. A koronavírus-törvény elfogadásának napján a világjárványt okozó vírushoz hasonlította Orbán Viktor magyar miniszterelnököt, Donald Trump amerikai elnököt és Jarosław Kaczyński lengyel csúcspolitikust. 

Az Európai Parlament is támadta Magyarországot a védekezés során, és semmiben sem segítetteForrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A baloldalnak a sok lélegeztetőgép sem volt jó

Érdemes azt is felidézni, hogy eleinte azért támadta a kormányt a baloldal és propagandasajtója, hogy nincs elég lélegeztetőgép, miután viszont Orbán Viktor miniszterelnök bejelentette, hogy 7500-8000 lélegeztetőgépre lesz szükség az új típusú koronavírus okozta járvány magyarországi csúcspontján biztonsági okokból, hogy elkerüljük az olasz és spanyol drámai kórházjeleneteket, egyből arról kezdtek írni és beszélni, hogy igazából nem fontos az, hogy hány lélegeztetőgép van hazánkban, majd arról, hogy túl sok van.

A korábbi években azonban folyamatosan azt a hamis látszatot keltették, hogy Magyarországon nagyon kevés a lélegeztetőgép, és ezért a legtöbb költségvetési pénzt az ilyen típusú gépek beszerzésére kell átcsoportosítani. Ezzel szemben a valóság az, hogy lakosságszám-arányosan hazánkban eleve nagyjából háromszor annyi lélegeztetőgép volt, mint Franciaországban, ami átlagos egészségügyi helyzetben - mint amilyen az elmúlt évtizedekben volt - bőségesen elég.

Szabó Tímea hazugságokkal hergelt az Országgyűlésben

A hazai védekezést leginkább Szabó Tímea, az egy százalékon álló Párbeszéd társelnöke támadta a legvehemensebben. Május közepén penetráns hangnemben szólította fel Kásler Miklóst, hogy „Először is: szégyellje magát!", majd így folytatta: „Miniszter Úr, mikor vállalja a felelősséget több száz ember haláláért?". Szabó itt nem állt meg, később ugyanis közölte, hogy amíg Kásler van az egészségügy élén, „addig emberek milliói vannak veszélyben". 

Karácsony Gergely társelnöke korábban is nettó hazugsággal hergelte a közvéleményt,  hiszen április 20-i parlamenti felszólalásában egyenesen azt állította, „az egész kerek nagy világon Magyarországon halnak meg a legtöbben a koronavírus-járványban". A valóság ezzel szemben, nemhogy az egész világra, de még Európára sem volt igaz az állítás, hogy hazánkban halnának meg a legtöbben. Ráadásul az egymillió lakosra jutó arányszámot véve Európában nálunk volt az egyik legkevesebb fertőzött.

Nettó hazugságokkal hergelt Szabó TímeaForrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Az érettséginek is nekiment a baloldal

Hasonlóan nem támogatta a baloldal az érettségi megtartását. A baloldali irányultságú Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete például azt írta április 16-i közleményében, hogy „május elején felelős tanár nem érettségiztet, felelős szülő pedig nem küldi a gyerekét érettségizni". A Jobbik megajánlott jegyeket javasolt az érettségi helyett, a DK halasztást kért a diákoknak, az LMP pedig kizárólag a szóbeli vizsgák megtartása mellett volt. A baloldali támadások ellenére az érettségit minden gond nélkül meg lehetett rendezni, és a járványügyi szakemberek ajánlásait betartva egyáltalán nem nőtt a fertőzésveszély. 

Megszorításokra és kamuvideókra jutott energiája a baloldalnak

A baloldali kritikák hitelességét nagyban rombolta, hogy több olyan önkormányzat is komoly mulasztásokat követett el, ahol ezek a pártok vannak hatalmon. A leglátványosabb problémák Budapesten alakultak ki, ahol feltehetően a járványügyi szabályok nem megfelelő alkalmazása miatt például a fővárosi fenntartású Pesti úti Idősek Otthonában az ország legsúlyosabb gócpontja alakult ki. 
Továbbá a baloldali városvezetők visszaélnek a rendkívüli jogrend nyújtotta lehetőségekkel, amit jól mutat, hogy Vác polgármestere például a képviselő-testület megkérdezése nélkül módosította a költségvetést. Megszorításokat vezettek be Hódmezővásárhelyen és Ózdon is, miközben a kormányon mindig a szociális érzékenységet kérik számon.

Korózs Lajos és a baloldal gyártotta le az elmúlt évek egyik legbotrányosabb kamuvideójátForrás: MTI/Illyés Tibor

A baloldalnak a helyi megszorítások mellett arra is jutott energiája, hogy egy álvideót készítsen. A videót az MSZP a mentőszolgálat székháza előtt forgatta, és OMSZ-es mentőautókat mutogattak. Egy magát mentősnek kiadó nő magyarázott valótlanságokat az MSZP-s Korózs Lajosnak.
Nem sokkal a felvétel megjelenése után kiderült, a nő nem dolgozott mentősként sem az Országos Mentőszolgálatnál, sem betegszállító cégeknél, sőt, a Szamaritánus Mentőszolgálatnál sem, amit később a munkahelyének mutatott be. Az ügyben rémhírterjesztés miatt nyomozást indított a Készenléti Rendőrség Kerületi Nyomozó Iroda, és több gyanúsítottat már ki is hallgattak. A bődületes hazugságokat tartalmazó kisfilmet az MSZP vezetése, név szerint Tóth Bertalan pártelnök, Molnár Zsolt és Nyakó István hagyta jóvá.

Az, hogy a baloldal egy nyilvánvalóan hamis hír terjesztésével próbált ártani voltaképpen az egész országnak, annak fényében különösen felháborító, hogy az elmúlt hónapokban egyetlen kormányzati döntést sem támogatott a koronavírus elleni védekezésben.

A baloldal nem kért a járványügyi készültségből sem

Az Országgyűlés június 16-án visszavonta a koronavírus elleni védekezésről szóló törvényt. Szintén a járvánnyal összefüggésben született döntés az egészségügyi készenlét intézkedéseiről, valamint az idei költségvetés módosításáról is. A járványügyi készültségről szóló törvény kétharmados többséget igénylő részeit 135 igen mellett szavazta meg az Országgyűlés, míg a sima többséget igénylő rendelkezéseit 132 igen szavazat mellett fogadta el. A baloldal tehát nem támogatta a járványügyi készültség bevezetését sem.